Slovenija

Vsa beda RTV. Razkriva minister za kulturo!

Saj ni res pa je. RTV Slovenija, ki je samemu sebi namen in že dolgo časa ni več javni servis, čeprav televizijo plačujemo vsi davkoplačevalci.

Minister za kulturo Vasko Simoniti je v intervjuju za SIOL dejal, da gre pri RTV gre za to, da je to javni medij, ki ga vsi vzdržujemo in za katerega hoče njegovo vodstvo prikazati, da ima premalo sredstev. Mi trdimo obratno, da je sredstev dovolj, a je poslovanje neracionalno, neuspešno in neprofesionalno. Na RTV se morajo bolj angažirati in si izboriti večji delež oglaševalskega kolača. Več denarja želimo nameniti tudi medijem regionalnega in lokalnega pomena iz naslova sredstev RTV-prispevka.

Za oddajnike in zveze, ki spadajo pod okrilje RTV, kot sem obveščen, se uporablja precej kreativno knjigovodstvo. Nihče ne ve, koliko denarja natanko gre sem in tja. Trdi se, da to področje nosi zlata jajca, hkrati pa prikazujejo izgubo, zato želimo narediti enako kot v drugih evropskih državah, kjer so oddajniki in zveze samostojna družba, ki bo konkurirala operaterjem. Sicer pa berite finančna poročila RTVS za več let, pa boste videli, da vse poslovanje RTV ni bleščeče.

Arogantni Kadunc poslal račun za 70.000 evrov za čistila in razkužila

Je pa gospod generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc v svoji aroganci, občutku moči, zaščitenosti in veliki nekompetentnosti poslal na ministrstvo za kulturo tudi zahtevek, da mu plačamo 70 tisoč evrov za čistila in razkužila. Nesramnost brez primere.

Danes je RTV Slovenija izrazito pristranska. Navedem vam lahko tisoč primerov. Na primer prej omenjena neprofesionalnost pri Borisu Pahorju ali pa žaljive in skrajno nesramne, asociativne montaže slik ministrice Aleksandre Pivec in vodne podgane. V Avstriji urednik v takšnih primerih takoj izgubi službo. To so skrajno neprofesionalne poteze, nevredne kakršnekoli novinarske prakse.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija