Evropa po moji meri! (foto: VTC)
EvropaKomentarPolitikaSlovenijaV fokusu

Vrnimo Evropo in njene vrednote tam kjer morajo biti, na piedestal ker si to zaslužimo!

Na evropskih volitvah 9. junija bomo odločali o tem, v kakšni Evropi želimo živeti in kakšno Evropo želimo predati prihodnjim generacijam. Vaš glas bo odločilen za obstoj evropske kulture in narodov.

Evropo morajo voditi ljudje, ki bodo sprejemali najboljše odločitve za našo prihodnost. Odločno, a sočutno. Pametno in odgovorno. Pred nami je težka naloga, ki ji ne bo kos vsak. Pomembno je, kdo govori v vašem imenu in s kakšnim tonom. Stavimo na izkušnje, razum in pogum.

 

Zavzemati  se moramo  za Evropo, ki bo branila temeljne vrednote in načela, ki smo jih prevzeli od naših prednikov. Zavzemati  se je treba za človekovo dostojanstvo, demokracijo, svobodo, pravno državo ter za našo vero in tradicijo. Vse to so nepogrešljivi deli evropskega načina življenja.

 

 

V evropskih institucijah v prid evropskega človeka(Foto: EPP)

Evropa mora in sme biti varna, gospodarsko močna, solidarna in navdihujoča. Močni smo le, če smo enotni. Prav razveseljujoče je bilo slišati  te dni celo s strani trenutne predsednice Evropske komisije, Ursule von der Leyen,  da je pripravljena, ob morebitnem  ponovnem imenovanju na sedanji položaj predsednice, sodelovati s konzervativci.

V sedanjem »sodelovanju« s socialisti se je velikokrat zatikalo tudi zaradi nerealnih ciljev. Zato je cilj vladanja  z vedrim  realizmom in ne s čezmernim in nerealnim optimizmom, ki je bil, vsaj v tem sedanjem petletnem obdobju,  bistveno bolj škodljiv kot realizem desnosredinskega dela EU parlamenta in s tem celotne komisije.

Ko boste izbirali, izberite preudarno. Glasujete za uspešno in varno Evropo. Za Evropo, ki nas kljub delitvam združuje in navdihuje. Tudi ki bo varna, uspešna, zdrava in predvsem evropska za Evropejce in sprejemajo evropski način življenja. Naslednje generacijo nam, vam bodo hvaležne.

Vsi dobro veste kdo to zmore in zna. Zato po pameti in prEUdarno!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa