Volodimir Zelenski(slika splet)
EvropahranaPolitika

Volodimir Zelenski: »Rusija z«holodomorom« kot orožjem nad Ukrajince«

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v videonagovoru  pred irskimi  parlamentarci  dejal, da Rusija uporablja lakoto kot orožje za osvajanje ozemlja.

Dejal je  še, da ruske rakete uničujejo preživetje, medtem ko blokiranje vseh ukrajinskih morskih pristanišč in ladij blokira izvoz hrane, kar vodi v pomanjkanje hrane in naraščajoče stroške za milijone lačnih ljudi po vsem svetu. Seveda v obratno smer, če Ukrajinci ne izvažajo ogrožajo že tako  ogroženo življenje  domačih državljanov.

“Zanje je lakota orožje proti nam, navadnim ljudem kot instrument prevlade,  kar je skregano z vsakim  normalnim načinom razmišljanja”,  je dejal Zelenski.

Pozval je tudi irske politične voditelje, naj s svojim vplivom prepričajo druge države članice EU, naj uvedejo še strožje sankcije proti Rusiji.

Verjame,  da to kar počnejo predstavniki Rusije s svojo  vojsko, ni volja ruskega naroda in tam živečih, ampak ena preživeta in neizživeta miselnost avtokratov in avtokrata, ki je zrasel na ruskih tleh in se je spremenil sam s svojo »kliko« v  sovražnika vsega naprednega v svetu, med drugim tudi v sovražnika svojih državljanov. Pozivi svetu in tudi ruskim državljanov morajo naleteti na odziv, ki bi v končni fazi pripeljal do ustavitve še ene od nesmiselnih vojn, ki samo človeštvo vrača  nazaj  v mračna obdobja za katera smo mislili da so enkrat za vselej mimo.

vir: unian&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa