Kandidatna lista SDS za EU parlament (foto: X)
EvropaPolitikaSlovenijaV fokusuVolitve

Vložena lista kandidatk in kandidatov SDS s katero se da zmagati ter delati dobro za vse.

Danes je Slovenska demokratska stranka vložila zares dobro in kvalitetno stranko kandidatov in kandidatk za poslance v Evropski parlament.  Devet kandidatk in kandidatov s težo, znanjem, pravilno naravnanostjo in vedenjem kako doseči zastavljeno.

O listi devetih kandidatk in kandidatov SDS,  ki jo vložila danes zjutraj,  je Janez Janša, predsednik SDS dejal: »Stranka   SDS je vložila  močno listo kandidatk in kandidatov za Evropski parlament. Te volitve bodo predstavljale boj za Evropo. Boj za Evropo, v kakršno je Slovenija vstopala pred 20 leti. Od EU smo pričakovali vse tisto, kar smo starejše generacije pogrešale v Jugoslaviji – demokracijo, visoko stopnjo varovanja človekovih pravic, osebno svobodo in blaginjo«. To  je lista kandidatov ki ima kaj za pokazati.  In še bo.

Obenem je tudi  čas za refleksijo. Dejstvo je, da je EU izpolnila mnoga pričakovanja, ki smo jih imeli, je pa tudi skrenila na mnogih področjih. In ta boj za Evropo bo boj za to, da se ta pot uravna v enako smer, v katero je bila uravnana ob vstopanju Slovenije vanjo. Boj za Evropo kot je bila in zoper Evropo ki ne sme biti. Evropa mora biti predvsem evropska in namenjena Evropejcem. Ne sme postati ena amorfna masa držav in prebivalcev, ki ne odražajo evropskost  in tukajšnjost  ampak vse kaj drugega.

EU po meri vseh Evropejcev

Z EU smo deloma lahko zadovoljni, v zadnjem času pa vidimo, da se kažejo tudi nekatere razpoke, na katere nas opominjajo ljudje. Množično so bili na cestah kmetje. Tudi ostali opažajo, da progresivna in prebujenska ideologija nista tisto, kar bi si želeli, meni Romana Tomc,  nosilka liste.

»Smo veliki zagovorniki močne, enakopravne EU, ki temelji na enakih merilih za vse. Zagovarjamo evropske vrednote in se bomo za njih borili. Smo stranka sodelovanja in ne stranka izključevanja. Takšen bo tudi naš boj za boljšo Evropo. Boljša bo tudi takrat ko bo delala na izboljšanju življenja  njenih prebivalcev, prebivalcev njenih članic«, še dodaja Tomčeva.

Foto: X

EU ne sme postati pribežališče in  »parkirišče« za vse iz drugih celin, ki sebi naredijo problem  pa ga ne znajo rešiti.  Evropa ni lonec v katerem se da skuhati in taliti vse. Vsak ki bo imel problem bo prosil za pomoč. In v kolikor je to možno jo bo deležen na mestu izvora problema in ne na tisoče ali na  deset tisoče kilometrov vstran.

Ustavitev negativne  in napačne naravnanosti dela v EU

Čas ki je pred nami in za temi volitvami v EU parlament, bo moral biti čas za EU, ki si ne ob lastila pravic ki jih nima. Prav  tako bo morala EU biti tista, ki bo dopuščala suverenim nacionalnim državam  članicam svobodo za vse tiste stvari,  ki jih lahko opravijo bolje kot EU administracija. Evropska  unija  bo  morala poskrbeti  za širši okvir varnosti, blaginje, demokracije in zaščite evropskega načina življenja.

Nujno velja za vse tiste, ki bodo vstopili prvič, drugič,  tretjič ali četrtič v EU parlament, da ustavijo vse oblike nasilja s strani  slabo integriranih v evropsko civilizacijo, prav  tako  ustaviti ali minimizirati  ves  nekontroliran, nelegalen in protizakonit dotok ljudi na našo celino.

Koliko je znano in poznano,  je verjetnost  na najvišji možni točki,   da bo temu tako  če pride optimalno število  poslancev v EU parlament iz te liste.

 

Dodajmo samo še to, da so na kandidatni listi SDS  naslednji: Romana Tomc, Milan Zver, Aleš Hojs, Franc Breznik, Branko Grims, Franc Kangler, Alenka Forte, Karin Planinšek in Zala Tomašič.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa