Minister za finance Andrej Šircelj na obisku v podjetju Simbio v Celju
Slovenija

Vlada na Celjskem: »Andrej Šircelj, minister za finance obiskal celjski Simbio-primer dobre prakse na področju ravnanja z odpadki, doma in na tujem«

Danes dopoldan so se člani vlade  za začetek   sestali na delovnem posvetu v Podčetrtku. Med drugim je razveseljujoče to, da je današnji obisk vlade v občinah in regije tako temeljito zastavljen prvič  po letu 2007.

Namen današnjega obiska je, da se  izve in ugotovi kako regija dejansko živi. Tudi o tem da Predstavniki Vlade izvedo o problemih,  ki so  in možnosti za njihovo rešitev ali blažitev posledic. S tem bi pripomogli da bi podjetja lažje poslovala in ljudje lažje živeli. Da vlada resno dela pove tudi podatek da se v celjsko-savinjsko regijo vlaga okrog 250 milijonov EUR, z dinamiko ki je različna po letih, meni minister za finance.

Ob samem obisku v podjetju Simbio  se je seznanil z njihovim poslovanjem. O poslovnem modelu meni, da je primer dobre prakse in da je lahko vzorec kako poslovati na tem področju. Ta model prinaša zelo veliko in se ga lahko poslužujejo druge ovčine in regije, doma in na tujem.

Zanimiva se zdi omemba da je to prvi konkreten, ploden vseobsežen obisk Vlade v regiji po letu 2007, tudi takrat je obisk opravila Vlada Janeza Janše. »Kaj so (ne) počeli drugi, ne vemo, vemo da ta naš model prinaša boljši vpogled v stanje  regij in občin, obenem jo ta način da se pomaga k reševanju konkretnih težav, obenem pa s tem se izboljšuje stanje in kvaliteta življenja na konkretnem področju.

To da je takšen način dela, ki ga ima Vlada Janeza Janše daje konkretne rezultate,  je razveseljivo in potrjuje   da se dela prav za vse,  je pa sočasno tudi zaveza za v bodoče. »Čez čas bomo prišli nazaj, bomo položili račune na mizo in rekli to smo naredili in to je v tej in tej fazi. To je naš in vemo tudi da je učinkovit model vlade za sodelovanje z regijami in lokalnimi skupnostmi. Mo svoje zaveze spoštujemo in se jih držimo«,   je dejal minister Andrej Šircelj ob koncu obiska v podjetju Simbio.

Marko Zidanšek, direktor Simbia,  je izrazil zadovoljstvo z obiskom   ter dodal da so si zaželeli dodatni  impulz pri pridobivanju okoljevarstvenega soglasja s katero bodo končno začeli na projektu termične obdelav odpadkov v bližnji Toplarni kjer  bodo s tem bistveno povečali  zmogljivosti daljinskega ogrevanja na Celjskem.

O uspehu in mnoštvu koristnih srečanj,  ki so jih predvideli lahko sklepamo daje načrt,  ki so si ga zastavili člani vladne ekipe obsežen in kljub temu realen.

Vane T. Costa

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija