Vitalij Kličko, župan Kijeva
EvropaŽivljenje

Vitalij Kličko, župan Kijeva: Rusija izvaja genocid v Ukrajini, to, kar se dogaja, je nočna mora.

Rusija izvaja “genocid” v Ukrajini, je opozoril župan Kijeva Vitalij Kličko. To je povedal na videokonferenci z münchenskimi uradniki in jih pozval, naj pritisnejo na zvezno vlado, naj pretrga vse gospodarske vezi z Rusijo, poroča DPA.

 

Rusija vlaga vsak evro, vsak cent v svojo vojsko,  je Kličko povedal uradnikom v Münchnu, pobratenem mestu  ukrajinske prestolnice. Dodal je, da “uničujejo civilno prebivalstvo. Uničujejo našo državo.”

Po njegovih besedah ​​bombe, ki so jih uporabili Rusi, ubijejo vse v polmeru 500 metrov. Zato je Kličko to opisal kot napad, ne na vojsko, ampak na ljudi. To je pravzaprav klasičen način izvajanja genocida, pravzaprav ta ki to počne, ubijanje ljudi in ne vojaških ciljev, ve da bo s tem uničil vse v  500 metrskem  radiusu. Zgražajoče in globoko zaničevalno do  človeškega življenja  kot takšnega. in močno zaskrbljujoče za človeštvo.

Ne moremo prešteti trupel. To je nočna mora, ki se dogaja tukaj, je dejal župan Kijeva.

Ta nočna se mora  končati. Vsa svetovna javnost se mora zganiti. Tudi obsoditi, do  trenutka  končanja nočne more,  pa mora vsa svetovna javnost  pomagati. Brez zadržka in kalkulacije.

Vir:dpa&vtc

Foto.splet

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa