Video

VIDEO: Pogovor z Vladimirjem Kolmaničem, nekdanjim namestnikom veleposlanika v Washingtonu o predsedniških volitvah v ZDA

V noči iz četrtka na petek sta na drugem in zadnjem soočenju pred predsedniškimi volitvami v ZDA, ki bodo v nedeljo, 3. novembra v Nashvillu pred televizijskimi kamerami pomerila aktualni predsednik ZDA Donald Trump in predsedniški kandidat demokratov Joseph Biden. Zaradi utišanih mikrofonov, ko je govoril drug kandidat, je minilo z veliko manj prekinitvami kot prvo v Clevelandu.

				Nashvill, drugo in zadnje soočenje Donalda Trumpa in demokratskega kandidata Joe Bidena pred predsedniškimi volitvami 3. novembra			Nashvill, drugo in zadnje soočenje Donalda Trumpa in demokratskega kandidata Joe Bidena pred predsedniškimi volitvami 3. novembra

Staavnice še vedno na strani demokratskega kandidata Joe Bidena

Po poročanju svetovnih medijev je Biden je napadel Trumpa zaradi slabega ukrepanja ob epidemiji covida-19, Trump pa ga je obtoževal korupcije.

Soočenje je bilo verjetno zadnja priložnost za Trumpa, da spremeni dinamiko tekme, v kateri po anketah zaostaja za Bidnom, vendar pa Američanom ni toliko predstavil razlogov, zakaj naj mu zaupajo še drugi štiriletni mandat, kot jih je skušal prepričati, da bo Biden vse uničil.

Po pričakovanju ga je napadel zaradi poslov njegovega sina Hunterja v Ukrajini in na Kitajskem ter celo dodal trditev, da je Joe Biden dobival denar od Rusije.

V oddaji aktualno na Nova24TV je nekdanji namestnik veleposlanika Slovenije v Washingtonu Vladimir Kolmanič poudaril, da je po zadnjem soočenju v Nashvillu še težko prognozirati volilni izid 3. novembra. Javnomenjske ankete še vedno dajejo prednost Bidenu, vendar Trump še ni rekel zadnje besede. Velik del ameriškega volilnega telesa, se bo šele zadnji trenutek odločal, koga voliti, če sploh stopiti na volišča. Lahko se bo ponovila zgodba iz leta 2016, ko so ankete javnega mnenja Trumpu namenile le nekaj odstotkov možnosti, da bo premagal demokratsko kandidatko Clintonovo. Socialna omrežja, zlasti twitter, na katerem ima Trump skoraj 100 milijonov sledilcev, lahko tehtnico premaknejo v njegovo prid.

VIDEO: Vladimir Kollmanič o predsedniških volitvah v ZDA 3. novembra 2020

Sicer pa, ne glede na volilni izid, se lahko Trump pohvali s številnimi dosežki v 4. letih predsednikovanja:

EDEN NAJVEČJIH DOSEŽKOV PR TRUMPA je in bo gotovo ta, da je EDINI izmed ZADNJIH 6 PR Z.D.A. IN PRVI PO PR CARTERJU, ki NI NAPADEL DRUGE DRŽAVE in NI ZAČEL NOBENE VOJNE Oz. OBOROŽENEGA KONFLIKTA (,kar je napovedal že na samem začetku svoje predvolilne kampanje). S tem je obvaroval na TISOČE ŽIVLJENJ AMERIČANOV in STOTISOČE DRUGIH ter PRIHRANIL BILIJONE DOLARJEV AMERIŠKIH DAVKOPLAČEVALCEV!  Poleg tega je posredoval pri dosegu sporazumov med IZRAELOM in ZAE in  Bahreinom ter med Srbijo in Kosovim, kakor tudi ukrotil S. Korejo.

Zato so ga posamezni poslanci iz Norveške, Švedske in Finske ter skupina profesorjev prava iz Avstralije URADNO PREDLAGALI ZA NOBELOVO NAGRADO ZA MIR!

Poleg tega: 

TRUMP POLEG ZGORAJ OMENJENEGA v ZGODOVINI ZAPISAN KOT PREDSEDNIK, ki je:
-OMOGOČIL PRVO DAVČNO REFORMO od leta 1986 ter VRSTO OLAJŠAV in SPODBUD;
-OMOGOČIL ponoven ZAGON AMERIŠKE INDUSTRIJE in GOSPODARSTVA;
-OMOGOČIL NAJVEČJO VREDNOST BORZNIH INDEKSOV;
-OMOGOČIL NAJVEČJO STOPNJO ZAPOSLENOSTI IN NAJNIŽJO BREZPOSELNOST VSEH KATEGORIJ PREBIVALSTVA;
-OMOGOČIL SPREJETJE TREH NAJVEČJI PRORAČUNOV ZA OBRAMBO V ZGODOVINI (skupno cca 2,2 bilijona USD) in s tem REVITALIZACIJO OBRAMBNIH SIL Z.D.A. (po 7-letnem obdobju stagnacije in nazadovanja), vključno z USTANOVITVIJO “VESOLJSKIH ENOT”;

-OMOGOČIL PONOVNI ZAGON VESOLJSKEGA PROGRAMA Z.D.A. po 9-letnem zastoju;
-OMOGOČIL ENERGETSKO NEODVISNOST Z.D.A., ki so postale tudi NETO IZVOZNICA ENERGENTOV;

-RAZVELJAVIL SPORAZUM NAFTA in dosegel novega – USMCA
-PREDLAGAL IMENOVANJA OKROG 300 SODNIKOV NA VIŠJI RAVNI in DVEH VRHOVNIH, kar je SENAT POTRDIL; v fazi pootrjevanja pa je še tretja – A. C. Barrett.
-TUDI Z UKAZI SPODBUJAL RAZVOJ SREDSTEV za SPOPAD S KORONAVIRUSOM, VKLJUČNO Z ZDRAVILI IN CEPIVI, zaradi česar so AMERIŠKA PODJETJA tudi na teh področjih DOSEGLA VODILNO VLOGO V SVETU.

  

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video