Video

VIDEO: Na Dunaju aretirali 13 priseljencev v povezavi s terorističnim napadom

Bila je zgodnja jutranja ura. Ob 1.30 je prebivalce okrožja Donaustadt iz postelje vrgel pok, ko so si policisti z nadzorovano eksplozijo olajšali vstop v stanovanje ubitega terorista Kujtima Fejzuilaja.

V nočnih in jutranjih urah so policisti prišli na sled kontaktom 20-letnega islamskega skrajneža Kujtima Fejzuilaja, ki je sicer rojen na Dunaju, po rodu pa Albanec iz Makedonije. Na Dunaju in bližnjem St. Pöltnu so aretirali 13 oseb. Gre za mladeniče stare od 16 do 25 let, vsi so rojeni v Avstriji, sicer pa po rodu iz Bangladeša, Čečenije, Kosova in Makedonije. Nekaj po 10. uri so opravili racijo še v Linzu. Tam so po poročanju Kronenzeitunga prijeli policiji znanega islamskega skrajneža, ki se ni upiral. Piše Svet24.si

“Video gradivo, ki ga preiskuje policija, za zdaj ne dokazuje prisotnosti drugega napadalca,” pa je pojasnil minister Nehammer. Skupno sicer policija po njegovih besedah preiskuje okoli 20.000 videoposnetkov, ki so jih posredovali državljani. Nehammer je še dejal, da za zdaj ni mogoče reči, koliko ljudi je bilo vpletenih v napad.  Dokler preiskava še poteka, bo na Dunaju veljala najvišja stopnja nevarnosti.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video