Video

VIDEO: Covid-19: Zdrave varovance SVZ Hrastovec začasno selijo v športno dvorano v Voličini

Razmere glede števila okuženih se v Občini Lenart še naprej slabšajo, enako tudi v največjem socialno varstvenem zavodu v Sloveniji, ki ima sedež v Občini Lenart.

				Depandansa SVZ Hrastovec			Depandansa SVZ Hrastovec

Ob tej situaciji je župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger povedal: “Situacija v Lenartu je še naprej zaskrbljujoča. Po podatkih, ki so mi na voljo, je polovica testiranih, ki jih opravijo v našem zdravstvenem domu, pozitivnih. Ekipe v zdravstvenem domu še obvladujejo situacijo, bolj zaskrbljujoče pa je v zavodu Hrastovec, kjer se okužbe širijo in je skupaj okuženih blizu 30 stanovalcev.

Včeraj se je sestal štab civilne zaščite skupaj z vodstvom zavoda Hrastovec in epidemiologom ter zdravniki, kateri izvajajo zdravstveno varstvo v tem zavodu, in ocena je bila, da je potrebno zaradi širjenja okužb, ločiti zdrave od bolnih ter tako zagotoviti dodatna sredstva na lokaciji zavoda Hrastovec za rdečo cono. Mi, v naši občini, in v skladu z načrtom, kar je bilo tudi predvideno, smo za take potrebe namenili športno dvorano v Voličini in športno dvorano v Lenartu.”

“Seveda se je po tej odločitvi štab CZ sestal z vodstvom osnovne šole v Voličini, z gospodom ravnateljem, in dogovorili smo se, da se začne priprava za preselitev več kot 50 oseb, tistih zdravih, iz lokacije v Hrastovcu v športno dvorano Voličina. Priprave so se začele, pri tem je pomagal naš režijski obrat, tako da računamo, da bo tekom jutrišnjega dneva tudi ta selitev stekla in da bomo to današnjo odločitev tudi realizirali. Seveda vse z ciljem da bi se okužbe zmanjšale in zaustavile. Namreč težko si predstavljamo, da bi v zavodu Hrastovec na lokaciji, kjer je okrog 350 varovancev, prišlo do večjega izbruha bolezni COVID-19, saj bo le-to težko obvladljivo,” je še dejal župan Kramberger.

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč

Več v:Video