Velikonočna tržnica
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenijaTurizemV fokusu

Velikonočna tržnica in lep ambient pred jutrišnjo cvetno nedeljo

Danes,   v Celju,  na Glavnem trgu in drugih veznih sprehajalnih površin tam okoli,  je bilo živahno in lepo.  Na stojnicah se je dalo kupiti tradicionalne velikonočne suhomesnate dobrote, velikonočno dekoracijo, domače žganje, med in medene izdelke, čokolade, leseno robo, ljudska glasbila, dekorativne izdelke iz lesa, otroške igrače in knjige, pa tudi nakit iz različnih materialov, unikatne copate, zelišča in tinkture, sibirske borovnice, ekološke testenine, lončene izdelke.

»Letos so ponudbo na stojnicah v starem mestnem jedru prvič dopolnili posebni gostje. Člani Rokodelskega centra Ribnica  so  v živo prikazali pletenje iz leskovih viter, Saša Tostovršnik z Ljubnega ob Savinji je izvedla delavnico izdelave papirnatih rož, Ivana Ristić iz IR doživetja  je vodila delavnico za otroke in uredila unikaten velikonočni foto stop,« tako kot   je o novostih tradicionalne celjske Velikonočne tržnice povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia.

Etno glasba in plesi danes v Celju

Za živo glasbo in ples  so poskrbeli Celjska folklorna skupina in akustična etno folk glasbena skupina Bosi. Obiskovalci, Celjanke in Celjani so bili  povabljeni in so tudi pristopili  h krasitvi mestne butare, ki so jo v sodelovanju s krajani Lokrovca in Dobrove ter PGD Lokrovec – Dobrova, nato na Glavnem trgu tudi postavili.

Velikanska butara na glavnem trgu v Celju

Veseli nas, Celjane in okoličane, da se z malo truda in veliko domiselnosti, da približati tradicija, ki je bila, je in  bo še naprej. Organizatorjem je uspelo, obiskovalcem pa popestrilo dan in  dogajanje v mestu. Vsebina na mestu v zadovoljstvo vseh ki so prišli.

Pristop, ki so ga ubrali pri Zavodu Celeia, je pravilen in potreben, v nadaljevanju ga lahko nadgrajujejo. Uspeh in zanimanje bo zagotovo tudi v prihodnje.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč