Vir: Avaz.ba
ZdravjeŽivljenje

Veličastni kefir in ajda: v kombinaciji znižujeta raven sladkorja v krvi, čistita črevesje in ožilje, normalizirata metabolizem in delovanje trebušne slinavke

Ker so toksini, ki se kopičijo v našem telesu, lahko vzrok za različne bolezni, ga moramo očistiti vsakih šest mesecev. Pogosti prehladi, okužbe, utrujenost, zaspanost, dekoncentracija so dokaz prisotnosti toksinov v telesu, malignih bakterij in drugih manj škodljivih snovi.

Tu je učinkovito naravno sredstvo, ki se uporablja v ruski ljudski medicini in je pripravljeno iz dveh sestavin: kefirja in ajdove moke. Mnogi kefir imenujejo eliksir mladosti in zdravja, ajdova moka pa ima izjemne zdravilne učinke. Krepi telo, pomlajuje krvne žile, zmanjšuje utrujenost, poveča prekrvavitev v rokah in nogah ter poveča odvajanje urina.

To zdravilo je odlično za spomin in koncentracijo, zlasti za starejše ljudi. Ajdova moka znižuje krvni tlak, pomaga pri aterosklerozi in zdravi zaprtje. V kombinaciji s kefirjem zmanjša raven sladkorja v krvi, očisti črevesje in ožilje, normalizira presnovo in delovanje trebušne slinavke ter poveča raven hemoglobina v krvi.

Sestavine:

1 žlica ajdove moke

 2. 180 ml kefirja 

3. Malo medu

Priprava:

1. Kefir (180 ml) prelijte z eno žlico ajdove moke in dobro premešajte. Mešanico pustite čez noč v hladilniku. Zmes zmešajte še enkrat zjutraj in je pripravljena za uživanje.

2. To mešanico jedo namesto zajtrka. Če želite, ga lahko še dodatno sladkate z medom.

3. Po zaužitju te mešanice ne jejte tri ure. Ta postopek ponovite 14 dni vsakih šest mesecev.

Avtor: A.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje