SlovenijaTurizemVeč

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi Camping Šobec

Camping Šobec se je po pridobitvi okoljskega znaka Zeleni ključ z znakom Slovenia Green Accommodation pridružil še Zeleni shemi slovenskega turizma, ki zdaj združuje že 57 ponudnikov nastanitev.

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi Camping Šobec

Campingu Šobec se zavedajo odgovornosti pri uresničevanju globalnih razvojnih pobud, ki spoštujejo načela sonaravnega in usklajenega razvoja, zato so v novembru 2020 pridobili mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ, pred kratkim pa še znak Slovenia Green Accommodation ter s tem postali nov član Zelene sheme slovenskega turizma. Ta šteje že 57 ponudnikov nastanitev.

Camping Šobec si želi postati podjetje, ki bo poleg finančne zanesljivosti delovalo tudi v skladu z družbenimi pričakovanji in nenehno zmanjševalo negativne vplive na okolje skozi celoten ciklus storitev. Razvijajo visoko okoljsko kulturo podjetja, ki bo prisotna v vseh njihovih dejavnostih in okoljsko učinkovito poslovanje, ki bo tudi prihodnjim generacijam zagotavljalo vsaj tako dobro kakovost življenja, kot jo imamo danes. Aktivno okoljsko politiko uresničujejo s številnimi aktivnostmi za varovanje okolja, pri sprejemanju poslovnih odločitev pa upoštevajo posredne in neposredne okoljske vplive (odgovorno ravnanje z vodo, energijo in odpadki, omejevanje onesnaževanja, spodbujanje odgovornega ravnanja v smislu ozaveščanja in izobraževanja vseh zaposlenih). Prizadevajo si za čim manjši vpliv na kakovost življenja okoliških prebivalcev, saj namenjajo veliko pozornost obvladovanju hrupa in gneče, eden od strateških ciljev pa je tudi vzpostavitev »zero-waste« sistema.

Foto: Camping Šobec

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/14904-v-zeleni-shemi-slovenskega-turizma-tudi-camping-sobec?utm_campaign=sI-jan21-pr-tta-2&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-jan21-pr-tta-2#

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija