Usad Rogla-Zreče-foto FB(slika pred zimo)
LokalnoprometSlovenija

V veselem pričakovanju sanacije usada na cesti R III Rogla-Zreče: Kdaj?

Vsak ki se pelje proti Rogli ali na Roglo, pa tudi z Rogle dol, ne more da ne bi,  ob napovedi pred ovinkom zagleda signalizacijo( ki jo mimogrede  zadnjih 3 mesecev ni več),  dvignil obrvi začudenja in si rekel: A to pa  še kar stoji? Tudi nekateri iz med nami, ki  vsaj 40  krat na mesec( skupaj zjutraj in zvečer) to naredimo večkrat. Pred zimo je bilo zasuto nazaj, dodatno označeno,  del ceste se je zažrl v hribino,  ki je  še dodatno poslabšal  sliko. V sezoni gredo gor tudi avtobusi v večjem številu, ki mukoma in z nejevoljo opravijo z tem odsekom . Sneg in posipavanje  še dodatno poslabša. Mnogo od delovnih dni ko je še bilo vreme primerno za posege pa  je kazalo polno »nezaposlenih« tam prisotnih.

Na spletni strani Občine Zreče  piše da:

 Znesek, višina sredstev:262.000,00 €

Viri sofinanciranja: Proračun RS

Status – faza: V teku(se opravičujem stagnira in ogroža prometno varnost op. vtc)

Začetek: april 2021; Predviden zaključek: junij 2022

Plaz 6,00 km: Pogodba za izvedbo del je bila podpisana z izvajalcem GAL Podčetrtek v vrednosti 262.000 € z vključenim DDV-jem. V marcu 2021 je bila izvedena uvedba v delo. Izvajalec je spomladi 2021 pričel z deli, ki bi jih mora končati do 5. 11. 2021. Zaradi dodatnih potrebnih geoloških preiskav se je izkazalo, da je bilo potrebno dopolniti projektno dokumentacijo in izvesti pilote večjih dolžin in premera. Zaradi vsega navedenega se dela žal niso mogla zaključiti pred zimo oz. v letu 2021. Zato se bodo nadaljevala v spomladanskem času leta 2022.

 

Z nestrpnostjo pričakujemo da se bo to zgodilo. Hvaležni bodo vsi ali bomo ko se bo to videlo v realnosti. Prijateljem na Občini v Zrečah polagamo na dušo da tudi intenzivneje popihajo na dušo strokovnjakom in financerjem na DRSI da zadeva predolgi ne drsi, tudi iz rok izvajalcev.

Pa obvezno povabiti na »likof« ob zaključku del!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno