Luka Trtnik of Slovenia in action during 15th Slovenia Open - Thermana Lasko 2018 Table Tennis for the Disabled, on May 9, 2018, in Dvorana Tri Lilije, Lasko, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioŠport

V Tokiu se paralimpijske igre začenjajo tudi s tekmovanji, kot prvi Trtnik

Potem ko so se v torek zvečer v Tokiu s slavnostnim odprtjem začele paralimpijske igre, bo največji dogodek za športnike invalide danes dobil še tekmovalni uvod. Začenja se 12-dnevno tekmovanje, od sedmerice Slovencev bo prvi na sceni namiznoteniški igralec Luka Trtnik.

Luka Trtnik

Torek je bil v Tokiu dan za slavnostno odprtje in barvit uvod v festival športa invalidov, zdaj pa se bo začelo zares.

Več kot 4400 športnikov iz 162 držav nestrpno čaka začetek bojev na olimpijskih prizoriščih v Tokiu in okolici.

Slovenska ekipa v Tokiu je sicer majhna, saj je v njej le sedem aktivnih udeležencev, a predstavlja nekakšno mešanico izkušenj in mladosti. Slovensko zasedbo je v torek na stadion kot zastavonoša popeljal Dejan Fabčič, na tekmovališčih pa se bo danes prvi predstavil Luka Trtnik, ki ga v predtekmovanju v njegovi kategoriji 7 čaka kitajski nasprotnik 31-letni Keli Liao. Tekmeca se bosta pomerila ob 11.40 po slovenskem času. V petek, 27.8., se bo Trtnik pomeril še z domačinom Yagijem Katsuyoshijem.

Poleg Trtnika so v slovenski zasedbi v Tokiu še kolesar Anej Doplihar, plavalec Tim Žnidaršič Svenšek, strelca Franc Pinter in Franček Gorazd Tiršek, Fabčič, ki bo na teh igrah nastopil v lokostrelstvu, ter atlet Henrik Plank.

vir. https://www.zsis.si/2021/08/25/v-tokiu-se-paralimpijske-igre-zacenjajo-tudi-s-tekmovanji-kot-prvi-trtnik/

Mogoče vam bo všeč

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap