foto: FLICKR
EvropaLokalnoSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

V Slovenijo prihaja nova pomoč iz Ukrajine-Solidarnost je lahko dvosmerna!

V soočanju z uničujočimi poplavami je Sloveniji dodatno pomoč ponudila Ukrajina, konvoj pomoči s težko mehanizacijo pa je na poti proti Sloveniji. S predstavniki ukrajinske civilne zaščite, ki spremljajo konvoj, se bo danes srečal premier Robert Golob, so sporočili v njegovem kabinetu. Pomoč je potrdil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

 

Volodymir Zelenski Foto: Unian/Vktor Kovljačuk

Ukrajina zagotavlja humanitarno pomoč Sloveniji za odpravo posledic hudih poplav. Včeraj sem podpisal ustrezen ukaz. Pomagamo svojim prijateljem tudi takrat, ko smo doma v vojni. Solidarnost deluje v obe smeri,” je danes na omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisal Zelenski. Naša prej tudi  njihova solidarnost   sedaj sta prav odgovora  pri humanitarnih  krizah in pomočeh

Ukrajinska pomoč  Sloveniji vključuje pet bagrov in 14 ostalih vozil z ekipami, ki jih bodo uporabili v Zgornji Savinjski dolini.

“Hvala prijatelju, predsedniku Volodimirju Zelenskemu, ki je kljub vojni vihri nesebično prispeval enote civilne zaščite in vozila. Solidarnost ne pozna meja, Ukrajina ima veliko srce,” je na omrežju Instagram zapisal Golob.

Predsednik  vlade je  danes ob 17.30 pozdravil ukrajinski konvoj in se srečal z enoto ukrajinske civilne zaščite na avtocestnem počivališču Tepanje v smeri proti Ljubljani. Kijev je pred tem v Slovenijo že napotil helikopter.

Ukrajinski tovornjaki dostavljajo pomoč Sloveniji( Foto: Flickr)

“Ukrajinska stran bo v mejah razpoložljivih možnosti na vse možne načine podpirala prijatelje in partnerje, ki so se znašli v težavah, tako kot Slovenija stoji ob strani ukrajinskemu narodu in nam pomaga pri odvračanju ruske agresije,” je ob naznanitvi pomoči na družbenih omrežjih zapisal uradni govorec ukrajinskega zunanjega ministrstva Oleg Nikolenko.

Ob vsej solidarnosti,  je želja da se razmere vsaj v zadostni obliki vrnejo v normalo. Vse ostalo se bo odpravljalo dolgoročno.

Vir: unian&sta&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa