Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŽivljenje

V SDS v Spodnji Savinjski dolini se resno pripravljajo na resne jesenske politične in siceršnje izzive.

Danes je v bližini Šempetra v Savinjski dolini, točneje ob športnih terenih v Podlogu, potekalo druženje, izmenjavo  mnenj, izkušenj  in še česa med članicami in člani  šestih odborov Spodnje Savinjske in sicer odborov iz: Braslovč, Polzele, Vranskega, Tabora, Prebolda in Žalca, na območju katerega je potekalo to srečanje.  Srečanje je bilo  več kot potrebno in pravočasno. Pred nami je v marsičem prelomna politična in siceršnja jesen.  Oblast ki je bila »inavgurirana« z velikim pompom  in pričakovanji( izkazalo se je da so  prazna in nerealna) nabira »točke » na vseh področjih, dela škodo v vseh porah vsakdanjega življenja slehernega prebivalca Slovenije. To in takšno stanje pritiska in tlači navzdol in na slabše slehernega izmed nas.  Zato  je prav da se člani morajo srečati, se pogovoriti in tudi kaj dogovoriti. Na koncu koncev se  tudi poveseliti  in tudi kakšno šalo ter kaj  razvedrilnega  spregovoriti.

Kot je v navadi, po intonaciji in zapeti slovenski himni so nam spregovorili: Srečko Lednik, predsednik Žalskega odbora SDS in Jožef Jelen, predsednik Savinsko-Šaleške regijske koordinacije SDS.  Oba govorca sta v svojem pozdravnem nagovoru in v samem nastopu poudarila potrebo,  skoraj da nujo  po večjem angažmaju pri članstvu in  podpornikih pa tudi  pri ostalih  ljudeh, da pristopijo k pobudam za referendume in podajanju podpisu ter ozaveščati  o nujnosti tega početja, da se s tem prepreči  padanje kvalitete našega vsakdana in izničevanje že doseženih izboljšav katerem smo bili priča v času prejšnje, oziroma Vlade Janeza Janše. Vsak z svojim odgovornim dejanjem pripomore k temu prej povedanemu.  Želja  in pripravljenost po  večjem angažmaju je bila več kot očitno prisotna.  Tudi predsedniki posameznih odborov so pripravljeni  biti vlečna sila pri tem prepotrebnem delovanju. IN prav je daje tako.

Da ni samo resno, so  za dvig razpoloženja pripomogle članice in člani skupine ŠemBis( okrajšava od Šempetrski  biseri) , ki so na zelo izvirnih in skoraj ročno narejenih instrumentih izvabile presenečenje in navdušenost nad  njihovim igranjem in veščino. V Preostalem delu  kulturnega programa so za dobro voljo poskrbeli člani ansambla Krajcarji.  Pa še kakšnega plesalca in plesalko so zvabili na plesišče.   Prav tako nihče izmed tam prisotnim ni ostal lačen in žejen. Pridne roke članic in prispevek nekaterih  dobrohotnih ljudi  so dodali samo »češnjo na torti« današnjega druženja v Podlogu pri Šempetru v Savinjski dolini.

Tudi druženje je bilo pristno  in srčno  med več kot 150 prisotnimi članicami in člani.  Pristni bodo tudi njihovi napori in prizadevanja za čim boljše rezultate pri bodočih oziroma skorajšnjih nalogah, ki so pred članstvom in pri ljudeh, ki vedo kaj hočejo.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč