foto-izrez zaslona
Črna kronikačrna kronikaSlovenija

V prometni nesreči umrl 54-letni državljan Poljske

Kot poročajo iz   PU Celje, se je danes, nekaj pred 17. 30 uro, na avtocesti v bližini počivališča Zima, v smeri proti Celju, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 54-letni voznik skupine vozil, državljan Poljske. V prometni nesreči so bila udeležena štiri vozila.

Do prometne nesreče je prišlo na desnem voznem pasu, kjer je zaradi del na cesti nastala kolona. 54-letni voznik skupine vozil je silovito trčil v stoječo kolono vozil in je dve tovorni vozili pred seboj potisnil še v tretje tovorno vozilo.

Da bi bilo čim bolj varno za vse preostale udeležence,  so gasilci PGE Celje  zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite  tekočine iz motorja, prav tako rešili ukleščeno osebo in pomagali reševalcem NMP pri prenosu osebe. 54-letni povzročitelj je na kraju nesreče umrl. Poškodovana sta bila še dva voznika tovornih vozi. Po prvih podatkih naj bi šlo za lažje poškodbe. 

V  času trajanja ugotovitve vzroka in odstranitve posledic prometne nesreče,  je promet bil preusmerjen preko počivališča Zima. 
To je letos že tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske
uprave Celje.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč