LokalnoSlovenijaŠport

V Celju pod Golovcem so posadili 16 sadnih dreves v čast in spomin na U21 v Celju

Danes dopoldne, v Celju, na travniku pod Golovcem,   je potekala slovesnost   z zasaditvijo 16 sadnih dreves, ki bo v naslednjih letih  Celjanke in Celjane spominjalo na čas ko je pri nas v Sloveniji potekalo Evropsko nogometno prvenstvo U21,  ki se dogaja pri nas, v Celju pa tekmujejo štiri izmed šestnajstih reprezentanc. 

Namen je dvojen, prvi to da se trajno in trajnostno zaznamuje dogodek v našem mestu ter da so v njem vključeni otroci ob zavedanju da bo marsikdo od njih bo nas predstavljal v športnih panogah, me drugim tudi v nogometu,  drugo pa da je sama sled in spomin na ta dogodek obeležen  tako da nas ne pusti ravnodušne ob omembi dogodka. Zato so bili povabljeni otroci iz celjskih vrtcev in osnovnih šol, ki so imeli svoje drevo in ob posaditvi so dali zastavo ene od udeleženk na evropskem prvenstvu U21. Najmlajši Celjani so posadili 16 sadnih dreves- jablane, marelice, slive,  za 16 reprezentanc udeleženk.  Drevesa so simbol življenja in rodovitnosti, obenem pa izpričujejo odnos vseh nas do sonaravnega in trajnostnega načina življenje in bivanja. 

Drevesa so obenem medovita in rodovitna kar pomeni da bodo ljudem na razpolago obenem pa jih zavezuje da bodo varovali negovali in ko bodo sadeži,  da jih tudi lahko zaužijejo. Na takšen, subtilen in koristen način se je zgodila tudi obnova  nekoč že obstoječega  češnjevega sadovnjaka na tej lokaciji. Temu  bi  lahko rekli Mestni sadovnjak. »Sadovnjak je  sedaj obogaten z mnogimi sadnimi vrstami. Upam, da bodo drevesa dobro uspevala in bogato obrodila, da bodo varna pred vandali in nas še dolgo spominjala na nogometni dogodek,«  je  dejal  vsem zbranim župan Celja Bojan Šrot.

Poleg otrok iz vrtcev in osnovnih šol ter predstavnikov Mladinskega centra Celje so drevesa  sadili še župan mestne občine Celje, Bojan Šrot, vodja prizorišča prvenstva U21, Wolfram Springenschmid, podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek. Predstavnik  oziroma vodja prizorišča prvenstva U21 Celje  je posebej pohvalil vse ki so na kakršenkoli način  »vpleteni« v pripravo in promocijo dogodka ter izrazil navdušenje nad odnosom okolice do samega evropskega prvenstva ter opaznosti teh prizadevanj na vsakem koraku. 

Že sedaj lahko rečemo da so organizatorji delo opravili z odliko. Edino kar se ne da nadomestiti je  publika. Zato pa vsi vabljeni da preko vseh možnih kanalov spremljate vsebine in tekme, ki se bodo odvijale v Celju in po naši Sloveniji.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno