Dogodki in prireditveGospodarstvoizobraževanjeKmetijstvoSlovenijaVeč

V Ljubljani razstava “Bivanje z lesom”

Potujoča razstava Bivanje z lesom Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za lesarstvo, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, bo vse do 4. septembra 2021 na ogled v nakupovalnem središču Aleja v Ljubljani.

pogled z nadstropja na razstavne panoje razstave Bivanje z lesom v nakupovalnem središču Aleja v Ljubljani
Razstava Bivanje z lesom v ljubljanski Aleji | Avtor Agencija Lotos

»Z razstavami kot je ta, želimo približati les splošni javnosti in prikazati, da gre za okolju in človeku prijazen material ter dogodke za promocijo predelave lesa predstaviti v vseh regijah Slovenije,« pravi Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo. »Tudi ta dogodek podpira povratek oziroma ponovno vzpostavitev lesne industrije v vseh slovenskih regijah, kar nam daje dobro priložnost tudi za znižanje emisij ogljikovega dioksida.«

Na razstavi so predstavljeni najbolj kakovostni slovenski ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa, potujoča razstava pa predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih. Poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu.

Razstava je večjezična, 30 razstavnih panojev je opremljenih s slovenskimi, angleškimi in nemškimi opisi.

Oglejte si tudi video prispevek o razstavi.

vir: https://www.gov.si/novice/2021-08-27-v-ljubljani-razstava-bivanje-z-lesom/

Mogoče vam bo všeč