Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje
Črna kronikaNotranje zadeve

V lanskem letu štiri poskuse uboja in umora, letos enako število v enem tednu. Je to odraz česa ali nenavadno naključje? Zadnja novica-izsledili

Sinoči, okoli 21.30 ure, so bili policisti PU Celje obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je  45-letni moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. V nočnih urah smo v  Preboldu, v sodelovanju s pripadniki Specialne enote policije,  osumljenemu in še trem osebam odvzeli prostost in jih pridržali.

PU Celje

Tekom pretekle noči ali bolj danes, okoli pol treh zjutraj, so bili obveščeni o poskusu uboja v Celju, kjer je moški z nožem zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Po dejanju je s kraja pobegnil. Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega, ki ga še iščejo.

Kaj pa je povedal  Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje?

V zvezi z poskusom uboja v Preboldu,  je dejal da se je dogodek začel v stanovanjskem bloku v Preboldu  kjer se je družilo neka moških.  Čez čas se je vnel prepir kjer je 45 letno moški  z ostrim predmetom,  najverjetneje nožem, in ga  hudo ranil v predelu noge. Oškodovanec je s pomočjo enega od tam prisotnih poklical zdravniško pomoč. Ti so ga kasneje odpeljali  v SB Celje.  Vsem  štirim,  osumljenemu  in trem preostalim  iz dogodka v Preboldu so  odvzeli prostost. Iz kasnejše razlage smo zvedeli da udeleženci  nasilnega in nevarnega dogodka  niso popolnoma »prazna« plošča ampak da imajo vsi na  način takšen ali drugačen zaznamek v policijskih evidencah.  Predvsem nasilno in nasilniško vedenje in posegov v telo drugih. Ni pa popolnoma izključeno,  da  med osumljenimi in priprtimi se  ni kdaj prikradel vpliv prepovedanih drog ali substanc.

Izjava za medije pred PU Celje

Kmalu za tem, pravzaprav po komajda opravljenih nujnih dejanj po dogodku v Preboldu,  so bili na PU Celje obveščeni od dogodku z enako težo in kvalifikacijo. Tukaj je osumljenec prišel pred stanovanjski blok, pričakal 45 letno oškodovanko, jo najmanj enkrat zabodel in jo hudo poškodoval. Seveda je s kraja dogodka pobegnil. Osumljen  je 37 letni moški,  ki je  bil njen partner, oziroma je oseba, ki je prej živel v skupnosti z oškodovanko. V tem primeru moškega, ki je doma iz laške občine, še iščejo. Po besedah Damjana Turka,  pobegli osumljenec ni nevaren za okolje, tudi  zato  ker je njegovo  kaznivo dejanje  bilo ciljno in namenjeno samo oškodovanki.  Tudi njo so odpeljali v SB Celje na zdravljenje od koder poročajo, da je izven življenjske nevarnosti.  Tokrat je osumljenec osumljen kaznivega dejanja  umora po 116 členu KZ.

Ob tem je  vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje dejal da se jim zdi sila nenavadna zgostitev tovrstnih dogodkov. Da kadrovsko to obvladujejo, se pa bojijo, da če se bo ta »trend« nadaljeval, bo potrebno se pozanimati za  morebitne okrepitve z drugimi kvalitetnimi resursi glede preiskovanja takšnih dogodkov. Zaenkrat  pa verjamejo in si želijo, da je to le naključno sosledje.

Vane T. Costa

Foto ICH

 

Mogoče vam bo všeč