Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje in Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje
LokalnoSlovenijaŠport

V Celju bo še naprej uspešna in kvalitetna košarka. Damir Grgić je garancija za to.

Dolgoletni trener ŽKK Cinkarna Celje Damir Grgić je s klubom podpisal novo dveletno pogodbo in bo člansko ekipo Cinkarne Celje vodil tudi v sezonah 2023/2024 in 2024/2025.

Damir Grgić je v celjski klub prišel leta 2007. Prvi dve sezoni je vodil mlajše klubske selekcije ter bil pomočnik trenerja članic Željka Ciglarja. Zadnjih 14 sezon vodi člansko zasedbo Cinkarne Celje, s katero je v tem obdobju osvojil kar 25 članskih lovorik (11 naslovov državnih prvakinj, 11 naslovov pokalnih prvakinj ter 3 naslove prvakinj v mednarodni WABA ligi). S tremi osvojenimi lovorikami je letos postal trener z največ osvojenimi naslovi v zgodovini mednarodne WABA lige.

Grgić se je podpisal tudi pod vse največje uspehe različnih slovenskih reprezentančnih selekcij. Kot prvemu trenerju mu je uspelo žensko člansko reprezentanco popeljati na evropsko prvenstvo leta 2017 na Češko (14. mesto). Kasneje je Slovenijo popeljal tudi na evropski prvenstvi v Srbijo (2019 – 10. mesto) ter Francijo (2021 – 10. mesto). Z reprezentanco do 20 let je na evropskem prvenstvu leta 2017 na Portugalskem osvojil srebrno odličje, z mladinsko izbrano vrsto je na evropskih prvenstvih A divizije osvojil 4. mesto (2010 Poprad – Slovaška) in 5. mesto (2015 Celje – Slovenija).

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje:« Izjemno nas veseli, da z Damirjem nadaljujemo našo skupno pot, ki je bila v preteklosti izjemno uspešna in je zagotovo svojevrsten unikum v slovenskem, pa tudi širšem mednarodnem prostoru. Njegovo nadaljevanje dela v klubu je v kombinaciji z ostalimi člani strokovnega štaba zagotovilo, da bodo imele naše igralke tudi v prihodnjih letih ob sebi izjemne strokovnjake, ki bodo skrbeli za njihov nadaljnji razvoj. »

Damir Grgić tudi v naslednjih dveh letih  bo trener ŽKK Cinkarna Celje

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Zelo se veselim nadaljnjega dela v celjskem klubu, v katerem se počutim odlično. Gre za klub, ki ima jasno vizijo in cilje, ki jim sledimo tako v strokovnem štabu kot tudi v vodstvu kluba, kar je v slovenskem športu že kar nekaj časa prava redkost. Kljub temu, da sem del celjskega kluba že 16 let mi motiva za nadaljnje delo ne manjka. Izjemni sodelavci v mojem strokovnem štabu ter izjemna generacija deklet, ki jih imamo v klubu so zagotovo zagotovilo, da se bomo tudi v prihodnosti veselili dobrih rezultatov in hkrati razvoja in napredka mladih igralk.«

 

Za Celjanke  in Celjane  in za vse ki se spoznajo na košarko in jo radi spremljajo še en razlog več, da obiskujejo tekme v še večjem številu.

Vane T. Costa

Vir in foto: ŽKKCinkarnaCelje&vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno