Celebus za Celjane-fot ICH
LokalnoSlovenijazanimivo

Upokojenci v Celju na mestni avtobus brezplačno: Celebus z februarjem za upokojence brezplačen-še lažje vključitev v družbeno življenje in ohranjanje vitalnosti ljudi in mesta

Upokojenci, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v Mestni občini Celje, bodo lahko od 1. februarja 2022 brezplačno koristili javne linijske prevoze v mestnem prometu. Brezplačni prevoz bo veljal samo ob predložitvi letne vozovnice, ki jo upokojenci prejmejo v Glavni pisarni Mestne občine Celje ali v podjetju Nomago, če izkažejo svoj status. Edini strošek, ki ga bodo imeli, je nakup brezstične (čip) kartice v vrednosti 3 evrov.

Ob tej odločitvi se pojavljajo polemike v laični in zainteresirani javnosti ali FB strokovnjaki, da je to že počasi predvolilno darilo  ter so nekateri predstavniki strank, ki zagovarjajo interese populacije v tretji življenjski  dobi ali po domače upokojencev, češ   da so bili  pragmatično tiho. Želeli so,  dosegli so.

Foto ICH

Mestni svet Mestne občine Celje je na včerajšnji seji Mestnega sveta sprejel Sklep o spremembi Sklepa o potrditvi cenika za izvajanje javnih linijskih prevozov v mestnem prometu Mestne občine Celje. Razen brezplačne vožnje za upokojence sprejeti sklep drugih sprememb ne prinaša. Dijaki, študenti in invalidi bodo pri nakupu letne vozovnice še vedno upravičeni do 25 odstotnega popusta. Cena dnevne in enkratne vozovnice (nakup na avtobusu) ostaja 1 evro, tedenske 5 evrov, mesečne 15 in letne vozovnice 100 evrov. Otroci do šestega leta starosti se lahko v spremstvu odrasle osebe vozijo brezplačno, medtem ko so otroci od sedmega do petnajstega leta upravičeni do 50 odstotnega popusta na letno vozovnico.  Sam cenik bo začel veljati s prvim februarjem.

Celje, mesto in Mestni svet  ter celotni aparat ki skrbi da mesto funkcionira v prid vseh občanov,  sprejema odločitve  preudarno in ne na vrat na nos.   Kvečjemu je treba temu zaploskati, da je prišlo do te odločitve.

Celje se pelje in gre naprej.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno