Prejemniki nagrad iz MO Celje: (iz leve proti desni)Jože Krulec, Breda Arnšek, Klemen Sagadin in Sonja Majcen
LokalnoSlovenijaTurizem

Turizem: “Letošnji natečaj Moja dežela, lepa in gostoljubna v Mestno občino Celje prinesel kar tri priznanja”

MCC hostel zmagal med mladinskimi prenočišči, Celje drugo med večjimi mesti 

Mesta občina Celje je na letošnjem natečaju Turistične zveze Slovenije, Moja dežela, lepa in gostoljubna, znova zabeležila velik uspeh. Hostel Celjskega mladinskega centra je zmagal med mladinskimi prenočišči, Celje je osvojilo 2. mesto v kategoriji Večja mesta, Mestni občini Celje pa je pripadlo še posebno priznanje za digitalizacijo v turizmu, za prizadevno delo na mobilni aplikaciji Slovenski turistični vodnik.

 

V sklopu Dnevov slovenskega turizma, ki jih letos gosti sosednje Laško, sta na sinočnji slavnostni prireditvi v hotelu Thermana park priznanja najboljšim podelila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matjaž Han in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka. Za Mestno občino Celje je priznanje prevzela podžupanja Breda Arnšek, za MCC hostel pa njegov vodja Klemen Sagadin.

 

Celje je s svojimi dosežki tako tudi letos dokazalo, da prizadevno dela na področju turizma in skrbi za lepo in urejeno podobo mesta. Veseli nas, da ohranjamo kontinuiteto uspehov, saj se v zadnjih letih v kategorijah večja mesta in mladinska prenočišča praviloma uvrščamo med nominirance za najvišja priznanja.

Breda Arnšek, podžupanja MO Celje in Klemen Sagadin vodja MCC

Natečaj Moja dežela, lepa in gostoljubna, katerega častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor (zaradi obveznosti se včeraj dogodka v Laškem ni mogel udeležiti), je letos potekal v znamenju slogana Kjer je zdravje doma. Ta poudarja možnosti za aktivnosti v naravi, zdrav življenjski slog in trajnostni turizem. Tudi na tem področju Celje s svojimi številnimi možnostmi za rekreacijo in sprostitev v naravi zagotovo ima kaj pokazati.

 

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je v svojem govoru med drugim dejal, da je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka pa je povedal, da natečaj svoj pozitiven vpliv na turizem ter urejenost krajev in mest kaže tudi s tem, da na njem iz leta v leto v vseh kategorijah sodeluje več udeležencev.

Sonja Majcen, direktorica MCC

Celjani si bodo tudi v naprej prizadevali ohranjati visok nivo gostoljubnosti, dostopnosti ter seveda prepoznavnosti.  Oddati je treba priznanje vsem »vpletenim«,  da brez njihovega prispevka ne bi stali celjski predstavniki na »zmagovalnem«  odru.

Le tako naprej!

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno