Foto iz sejma v Munchnu.
Dogodki in prireditveEvropaLokalnoSlovenijaTurizemzgodovina

Turizem: »Celje prvič na bavarskem sejmu za rekreacijo in prosti čas. Obeti za še boljši obisk in prepoznavnosti knežjega mesta«

V Zavodu Celeia Celje so se v  preteklih dneh  prvič predstavili na sejmu F. RE.E. v Münchnu. Številne obiskovalce, ki so se ustavili na razstavnem prostoru Celja, so zanimale predvsem možnosti lastnega prihoda, odkrivanje zgodovinskih znamenitosti in raziskovanje okolice s kolesom ali peš. To je pomemben pokazatelj, da  zainteresirani za  individualen  obisk našega mesta kaže interes, ki je poglobljen  in bolj vsebinske narave, obisk s katerega poleg spominkov odnesejo  še polno glavo vtisov, ki jih lahko posredujejo  drugim.

Sejem F.RE.E. München je največji sejem za rekreacijo in prosti čas na Bavarskem, prav slednja pa je del Nemčije, iz katerega v Slovenijo prihaja zelo veliko turistov. Ti se, zaradi različnih vzrokov, odločijo za potovanje z avtomobilom v države, ki so v neposredni bližini.

 »Zaradi turističnih trendov in statistike smo se odločili, da Celje kot eno vodilnih slovenskih destinacij v okviru Slovenske turistične organizacije prvič predstavimo na sejmu v bavarski prestolnici. Obiskovalcev je bilo veliko, najbolj so jih zanimale možnosti lastnega prihoda in urejenega parkiranja (predvsem za avtodome) ter odkrivanje zgodovinskih znamenitosti odmaknjenih od masovnega turizma s ponudbo raziskovanja okoliške narave s kolesom ali peš« je dejala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Očiten interes na sejmu v Munchnu za Celje

To kar imamo v Celju in to da nas Celje ima, je potrebno pretopiti v obisk, zanimanje ter za vztrajno osmišljanje vsebin,  ki bodo našim sedanjim in bodočim obiskovalcem pritegnile pozornost za večkraten obisk. Le tako bomo ohranjali visoko stopnjo naklonjenosti ter za nadgradnjo produktov in izboljšanje turističnega, na koncu koncev, tudi finančnega izplena.

Na bavarskem sejmu se je letos predstavljalo 1000 razstavljavcev iz 50 držav, v petih sejemskih dneh pa so našteli 140.000 obiskovalcev. Sejem sicer že od leta 1970 ponuja navdih, informacije in pravo opremo za raznovrstna potovanja in prostočasne aktivnosti.

Vane T. Costa

Vir in foto: ZCC

Mogoče vam bo všeč