To je lista, ki bo zmagala na volitvah za poslance v EU Parlament
Dogodki in prireditveEvropaPolitikaSlovenija

Maribor: »Kandidatke in kandidati iz SDS za poslance v EU parlament se predstavijo«

Ob zaključku slavnostne akademije so se predstavili tudi kandidati Slovenske demokratske stranke, ki bodo nastopili na letošnjih volitvah v Evropski parlament. Gre za močno ekipo, katera predstavlja kombinacijo različnega znanja, izkušenj in svežine. Na listi SDS bodo kandidirali: nosilka liste Romana Tomc, dr. Milan Zver, Aleš Hojs, Franc Breznik, mag. Branko Grims, Franc Kangler, Alenka Forte, Karin Planinšek in Zala Tomašič.

Janez Janša o listi kandidatk in kandidatov za poslance v EU Parlament iz SDS

Janez Janša:  v soboto  je svet stranke potrdil listo 9 odličnih kandidatov in kandidatk za evropski parlament. Evropske volitve bodo prva preizkušnja po zadnjih državnozborskih volitvah, ko bo slovenski človek z volilno pravico spet lahko odločal na volitvah. To bo tehtnica, ki v polčasu, ki je bil najbrž daleč daljši od svojega nadaljevanja, pokaže, kakšna je legitimnost tistih, ki imajo škarje in platno v rokah.

Romana Tomc, nosilka liste kandidatk  in kandidatov: Tokratne EU volitve so prelomne in ključne za to, kam se bo obrnila Evropa. Upam, da se bodo  Evropejci odločili prav za Evropo, za vrednote, na katerih je EU utemeljena. Pravijo, da je potrebno, ko vstopiš v evropsko politiko, na stran postaviti individualne interese države, iz katere prihajaš. To je nekaj, s čimer se ne bom nikoli strinjala. In vam obljubljam, da bom v primeru izvolitve Slovenijo vedno postavljala na prvo mesto. Kot doslej.

Milan Zver:  Pred nami pomembna naloga, da skupaj uresničujemo cilje in vrednote demokracije, ki jih zastopamo. Prepričan sem, da bomo z vztrajnostjo, pogumom, s sodelovanjem in predanim delom ter zmago desnosredinskih sil v evropski prostor prinesli tiste spremembe, ki jih tako globoko potrebuje.

Druga pot je malo bolj strma, trnova, hladna. Lahko garaš, garaš in garaš, a tvoje delo ne bo videno in slišano, če bi spremljali samo dominantne slovenske medije. Vsi, ki tekmujemo na tej listi za evropski parlament, bomo izbrali drugo pot – tisto težjo. Ker nam gre – v Pučnikovem smislu – za stvar.

.Aleš Hojs: Če so nam uzakonili, da se že čez nekaj let ne bomo vozili z dizlom in bencinom, če nam grozijo, da bomo jedli zgolj umetno hrano, če nas prepričujejo, da so migranti  zgolj kulturna obogatitev in če nas prepričujejo, da št. spolov lahko raste kot kvadratura na Litijski, potem si lahko predstavljate, kje smo. Naredil bom vse, da bo v Evropi drugače.

Franc Breznik:   Zeleni ludizem mora zamenjati zeleni realizem; vsi veliki gospodarski dosežku, ki rezultirajo v veliki blaginji Evrope, velike iznajdbe, veliki patenti, tudi motor z notranjim izgorevanjem, vse to je kapital, ki ga moramo braniti danes v 21. stoletju. Zaradi tega kandidiram na tej listi, ki bo zmagala 9. junija 2024.

.

Lista SDS za evropske volitve

Branko Grims:  Potrebujemo Evropo, ki bo ščitila svoje meje in varnosti svojih ljudi. Ki bo namesto lažnega zelenega prehoda, sprostila svoj razvojni potencial, da bo podjetništvo znova vrednota. Ki bo namesto vsiljevanja LGBT vrednot zaščitila družino, materinstvo, očetovstvo, otroka. Evropo, ki bo zaščitila svoje pravo bogastvo, svoje narode, kulture in tradicije.

Franc Kangler:  Skrbi me, kam gre Slovenija, kam gre Evropa. Ni pomembno le, da imamo močno Evropo, pomembno je, da imamo močno vlado. Vlado, ki v Evropi nekaj pomeni. Zato nosim v srcu Slovenijo in Slovensko demokratsko stranko in sem pripravljen na nove izzive.

Alenka Forte:  Cenim dom, domovino, slovenski jezik in kulturo. Verjamem v Slovenijo, v Evropsko unijo in verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam okrepiti vsebine v dobro Slovenije in Evropske unije. Danes je pomembno, da ohranjamo Evropo, kot jo poznamo danes, v dobro naših vnukov in pravnukov.

Karin Planinšek:  Dovolj je nesmiselnega zelenega prehoda, dovolj je obremenjevanja gospodarstva in splošne draginje, dovolj je razkroja temeljnih vrednot in razkroja družine kot osnovne celice družbe. Čas je, da Evropo in tudi Slovenijo postavimo nazaj na prave tirnice.

Zala Tomašič:  Borila se bom, da našo državo in Evropo spravimo nazaj v normalnost. Da bomo živeli v svetu, kjer obstajata samo 2 spola, da bodo v Sloveniji Slovenci na prvem mestu, da bodo vrednote našega vsakdana Bog, družina in domovina.

 

Za uspeh ste potrebni tudi  vi, volivci. Zato  že sedaj vabljeni da svojo zrelo odločitev in glas  oddate tistim za katere mislite da bodo mogli storiti največ za vas, za vaše današnje in jutrišnje življenje v domovini  Sloveniji in v Evropski uniji. 

Na zmago!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč