Vir: SDS.si
PolitikaSlovenija

Trditve, izrečene v oddaji Svet na Kanalu A, so neresnične in zavajajoče !!

V stranki SDS smo poslali zahtevek za objavo popravka in za opravičilo, saj je voditelj Gregor Trebušak v oddaji Svet na Kanalu A navedel neresnične, nepreverjene in za gledalce zavajajoče podatke.

Zahtevek za objavo popravka

Spoštovani,

v včerajšnji oddaji Svet na Kanalu A ob 18. uri je vaš voditelj Gregor Trebušak v prispevku povedal naslednje:

“To je zapis v glasilu stranke, ki vodi našo državo.” In “To je stališče SDS-a. Demokracija je stališče SDS-a.”

Poudariti želimo, da zgoraj navedene trditve vašega voditelja pri predstavitvi prispevka širši slovenski javnosti ne držijo. Res je, da je Slovenska demokratska stranka lastnik manjšega dela založbe Nova obzorja, ki izdaja tednik Demokracija, nismo in ne vplivamo pa na njihovo uredniško politiko.

Tudi naš poslanec mag. Dejan Kaloh, ki ga omenjate v prispevku, je lastnik le manjšega dela založbe Nova obzorja in nikoli ni vplival na uredniško politiko založbe ali knjig in revij, ki jih založba izdaja.

Tednik Demokracija prav tako ni glasilo stranke SDS, ampak je plačljiva revija, ki jo lahko bere, kdorkoli želi in jo kupi. Glasilo stranke SDS je brezplačni časopis, ki ga člani stranke prejmejo občasno in ni nikakor povezan s katero koli publikacijo založbe Nova obzorja.

Stališča Slovenske demokratske stranke izražajo ljudje, ki so za to pooblaščeni: poslanska skupina, predsednik stranke in podpredsednika stranke. Avtor zapisa v Demokraciji, Aleksander Škorc, ne more izražati stališča SDS, saj za to ni pooblaščen, niti ni član naše stranke.

V stranki SDS obsojamo vsakršno diskriminacijo, tako obsojamo tudi zapis Aleksandra Škorca. Diskriminiranje na podlagi vere, rase, spola, spolne usmerjenosti, političnega prepričanja ali katere koli druge entitete je za nas nedopustno. Stremimo k enakopravnosti vseh in pravičnemu obravnavanju vsakega posameznika in posameznice. V stranki SDS se zavzemamo za spoštovanje človekovih pravic, medsebojno spoštovanje in solidarnost do vsakogar.

Trditve, ki ste jih včeraj v oddaji Svet na Kanalu A povedali, so nepreverjene in neresnične.

Ker bi te trditve lahko zavedle vaše gledalce in gledalke, vas v skladu s 26., 27. in 28. členom Zakona o medijih prosimo za nujen popravek in opravičilo v vaši naslednji oddaji Svet na Kanalu A.

Povzeto po: SDS.si

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika