Na včerajšnjem srečanju vodstva Desusa s poslansko skupino naj bi novi-stari prvak Karl Erjavec predlagal sklep o izstopu iz vladne koalicije, pri čemer naj bi užival tudi podporo obeh strankinih ministrov v vladi Tomaža Gantarja in Jožeta Podgorška, ki bi nemudoma odstopila.

Šokirani poslanci DESUS-a
Toda poslanci so bili dobesedno šokirani in so tak predlog zavrnili. Poleg Roberta Polnarja, ki je že večkrat dal vedeti, da ostaja zvesti vladni koaliciji, naj bi izstopu iz vlade nasprotovali celo Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič, ki so pred kongresom podprli Erjavca, piše Reporter.

Naslednji Erjavčev sestanek s poslanci naj bi bil v četrtek, ko naj bi vnovič razpravljali o stanju v koaliciji. Poslanci naj bi se po sestanku dogovorili, da bodo soglasno vztrajali pri svojem stališču, toda do sestanka se lahko marsikaj zgodi, saj telefoni pri poslancih nonstop brnijo.

Včerajšnji sestanek na poslanski skupini naj trajal približno uro in pol, večinoma je govoril Erjavec, ki naj bi poslance obvestil, da ga te dni kliče ogromno ljudi, češ kaj se dogaja v Sloveniji in da lahko edino on to prepreči. O tem, da bi bil on kandidat za mandatarja, s katerimi bi premierju Janezu Janši izglasovali nezaupnico, pa niso govorili.

Vsekakor pa vsi poslanci DESUS-a zagotovo ne bodo podprli predlog, da stranka zapusti koalicijo. Očitno je Erjavec prišel samo za to da dela zgago?

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika