Tvoje drevo(foto MOC)
LokalnoSlovenija

Trajnostno, zdravo, zeleno: V Celju bodo uredili novo zeleno površino – Park drevesCE. Drevesa lahko donirajo tudi občani

Mestna občina Celje bo ob povezovalni cesti Nova vas – Ostrožno uredila novo zeleno oazo in tako prispevala k še lepši in bolj zeleni podobi mesta. Zasadili bodo več kot sto medovitih, cvetočih dreves in se s tem pridružili dnevu vseslovenskega sajenja medovitih rastlin, ki ga obeležujemo 26. marca.

Potrjena odločitev na zadnji seji o sajenju dreves v Parku drevesCE(Foto DePeritorio)

Na novi zeleni površini,  v Parku drevesCE bodo rastla tudi drevesa, ki jih bodo mestu z nakupom  podarili občanke in občani ali podjetja. V teh dneh bodo povabilo k doniranju drevesa po pošti dobili vsi prejemniki položnic javnega podjetja Simbio.

Posadili bodo več kot 100 večjih, nekaj let starih dreves, vsako drevo je vredno 100 evrov. V imenu donatorjev jih bo zasadilo Javno podjetje Zelenice, d. o. o..

Seznam cvetočih dreves, ki jih bodo zasadili: rdečecvetni divji kostanj, črna jelša, šmarna hrušica, cigarovec, navadni jadikovec, glog, nagnoj, tulipanovec, kobusova magnolija, perzijska bukev, pavlovnija, divja češnja, rdečelistna sliva, navadna robinija, navadna jerebika, navadna lipa, smreka, rdeči bor, jelka

Vse, ki bodo darovali drevo, bomo navedli na skupni označevalni tabli v novem Parku drevesCE.

Občanke in občani, ki si želijo, da bi tudi njihovo drevo raslo v Parku drevesCE, lahko do 22. marca 2022 pokličejo po telefonu 082 052 466 ali nam pišejo na [email protected].

Pravijo, da mora človek, da izpolni svoje poslanstvo na Zemlji vzgojiti otroka, zgraditi hišo, napisati knjigo in posaditi drevo. Morda pa bomo z novo zeleno oazo, v katerem bo več kot 100 dreves olepšalo in ozelenilo podobo našega mesta, komu uresničili željo.

Pa tudi zemlja se bo bolje počutila z vašim drevesom. Hvalevredno početje, ki ima lahko tudi posnemovalce. Trajnostno razmišljanje mora postati in ostati način razmišljanja in sestavni del miselnega sklopa sodobnega zemljana in Celjana.

Vir: MOC&VTC

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno