Padec je lahko usoden. Slika je simbolična(foto-ZPS)
Črna kronikaprometSlovenija

S skirojem v prezgodnjo smrt: V prometni nesreči na Ljubnem ob Savinji umrl 52-letni voznik električnegaskiroja

Danes, torek, nekaj minut čez polnoč, so na PU Celje  bili obveščeni o prometni nesreči na območju Ljubnega ob Savinji, v kateri je umrl 52-letni voznik električnega skiroja.

52-letnik, ki je vozil iz smeri  bencinskega servisa proti centru Ljubnega, je z desnim bočnim delom skiroja trčil v robnik hodnika za pešce, padel in trčil v leseno ograjo. V prometni nesreči se je tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju nesreče podlegel.

To je letos druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Voznikom električnih skirojev  velja opozorilo k  odgovorni uporabi in spoštovanju cestno prometnih predpisov.  Upoštevajo naj, de je e-skiro, sploh pri višjih hitrostih, ob zaviranju nestabilen. Kolesa e-skiroja so  namreč majhna in občutljiva na razne razpoke na vozni površini, na dvignjene dele površin ter na razne ovire, kot je na primer kamenje in podobno. Pri vožnji e-skiroja je priporočljivo postopno zaviranje, odsvetovana je uporaba na
mokrem vozišču, izjemno priporočena pa je uporaba zaščitne čelade.

Sprva sicer atrakcija glede vožnje, gibčnosti, prilagodljivosti in nekaj drugih prednosti  za voznike s skirojem,  se zna spremeniti v nevarnost in, kot je primer tukaj,  v situacijo kjer lahko končaš  svoje življenje. Žal.

Vane T. Costa

Vir: PUC

 

Mogoče vam bo všeč