LokalnoSlovenija

To pa je šport in neslavni rekord: 36 letnemu moškemu policija v slabem letu zasegli deset vozil!?

Sinoči so konjiški policisti na območju Loč obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil. Poleg tega je vozil še v času omejitve gibanja. 36-letniku smo vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške se mu je nabralo  3.100 € globe.

Pred sinočnjim zasegom, taistemu »športniku« triatoloncu, vse v »nepriznanih« olimpijskih disciplinah, so mu od junija letos, zasegli še devet vozil. Vsa vozila so bila na podlagi odločitve sodišča uničena.  Več vozil so mu zasegli tudi že v preteklih letih.

36-letnik, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, je v večini primerov, ko so ga obravnavali in vozila zasegli, vozil pijan. Sinoči je imel 0,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi pogoste vožnje pod vplivom alkohola in drugih prekrškov je 36-letnik v prometu nevaren tako sebi kot tudi drugim udeležencem. Vozila, ki jih uporablja so
v večini primerov stara in pogosto neizpravna  ter s tem tudi nevarna.
Letos so na območju Policijske uprave Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 525 vozil.

Zgoraj opisana dejanja »heroja« v napačnih časih in z napačnimi početji, ki nikomur ničesar ne prinesejo, kažejo na nagnjenja in ravnanja oseb, ki jih družba zazna samo preko sankcioniranja in s tem  kriminalizacijo početij ki so na drugi strani zakona. Pa da mora non-stop imeti na zalogi kakšno pločevino pred zadnjimi izdihljaji.

Če ne bi bilo ponovljivo, kaznivo, nesmiselno, škodljivo in nevarno, bi  zapis in objava  sodila v rubriko »Saj res pa je«.

Žal pa tukaj manjka samo še zdravnik da bi ga razglasil za » fenomena«. Pa ga ne bo!

Avtor: Vane T. Costa

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap