Tina Trstenjak na sprejemu pri županu MO Celje
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠport

Tina Trstenjak ob zaključku aktivne športne poti na sprejemu pri Matiji Kovaču, županu MO Celje.

Tudi to se zgodi, pride na vrsto, konec aktivne, profesionalne športne poti za vsakega ki dobršen del svojega življenje podredi samo njemu. In seveda  doseže mnogo tega na kar je sama ponosna, z njo v red država in seveda mesto čigar ime nese v širni svet. To je ves čas počela, posebej v zadnjih desetih letih izjemne profesionalne kariere v judo.

Tina Trstenjak, prva olimpijka v judu ob nastopu novega leta javnosti  sporočila, da zaključuje svojo tekmovalno kariero. Tina je ob 70-letnici Judo zveze Slovenije je  prejela tudi zlati red za zasluge. Dejstvo pa je, da je Tina osvojila vse kar je v judu da osvojiti in športna tekmovališča zapušča kot ena najbolj uspešnih slovenskih športnic vseh časov.

Tina Trstenjak  na sliki skupaj z predstavnikom judo zveze Slovenije in predstavniki MO Celje

Na olimpijskih igrah je osvojila zlato (2016) in srebrno (2020) medaljo, na svetovnih prvenstvih je stala na zmagovalnem odru štirikrat, na evropskih sedemkrat, na stopničke pa se je zelo pogosto uvrščala tudi na tekmovanjih grand prix, grand slam in masters. Kar 29-krat. Ob tem je še osemkrat bila naj športnica Celja, predlanskem pa še naj Celjanka.

Ob tem in prav zaradi tega si Tina Trstenjak zasluži posebno mesto in tudi čast, da se ji mesto zahvali na primeren način. To je storil Matija Kovač, župan MO Celje, ki jo je sprejel v Narodnem domu v Celju. Izrazih je zahvalo da je tako dobro in uspešno  nastopal in dosegala izredne in vrhunske rezultate v svoji športni panogi ter obenem predstavljala Celje-knežjega mesta  in Slovenijo po svetu  na najboljši možni način.  Dobila je priznanje mesta in zahvalnico v imenu mesta ter se vpisala v knjigo časnih gostov.

Tina je bila, kot je izjavila, prijetno presenečena in vesela  vabila, ki ga je roko na srce ni pričakovala. Med tem je izjavila, da se bo še naprej trudila za naše dobro ime, Celja in Slovenije.  Želi ostati vzor mlajšim in jih inspirirati da se posvetijo športu in da v njem dosežejo svojo športno vizijo v športu  h kateremu  so se pridružili.  Njena želja je  še naprej delati  dobro.

Tina je spregovorila tudi o svoji “drugi karieri”

O svoji drugi karieri, pokončani aktivni športni karieri, je ta da bo učila trenerje pri  svetovni judo zvezi, ki ima  svojo akademijo, drugi del je zaenkrat neznanka, vsaj za javnost. Trenutno nima nekih obveznosti, se bo pa kmalu začela posvečati delu prek mednarodne judo zveze in bo posredovala svoje znanje na različnih koncev sveta.  V Celjskem judu bo še naprej prisotna. Pravzaprav si želi na nekakšen način vračati Celju in celjskemu judu kar je od njega ali zaradi njega dobila in dosegla. Tudi s konkretno pomočjo pri vzgoji judo naraščajnikov. Takšno poslanstvo negujejo in zmorejo veliki športniki in osebnosti. Tina Trstenjak to zagotovo je, velika osebnost in velika športnica.

Srečno Tina in uspešno v tvoji drugi karieri!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč