ZdravjeŽivljenje

Ti ljudje ne bi smeli jesti česna…

Česen je eno najbolj zdravih živil, katerih čudežne zdravilne lastnosti neverjetno koristijo zdravju. Ljudje ga že od antičnih časov uporabljajo za zdravljenje številnih zdravstvenih težav.

Znano je, da so stari Egipčani v času gradnje piramid svojim sužnjem pogosto dajali česen, da so bili v dobrem stanju. Vsebuje približno 400 aktivnih sestavin in je bogat z vitamini in minerali, kot so adenozin, alicin, aminokisline, rastlinska vlakna, rastlinske maščobe, vitamin A, vitamina B1 in B2, vitamin C, železo, encimi, eterična olja, jod, kalij, kalcij , selen, žveplo in fosfor. Toda kljub vsem zdravilnim lastnostim te skupine ljudi ga ne bi smeli uživati:

Bolniki pred operacijo

Če boste kmalu na operaciji, je priporočljivo, da česna ne uživate vsaj dva tedna prej, saj bi to podaljšalo krvavitev.

Ljudje z nizkim krvnim tlakom

Ta čudežna hrana znižuje krvni tlak in če imate nizek krvni tlak, si lahko škodujete več, kot če bi ga uživali.

Ljudje, ki imajo težave z jetri

Čeprav ima česen antibakterijske in protivirusne lastnosti ter lahko uničuje bakterije in viruse, se ne sme uporabljati za preprečevanje virusa hepatitisa. Nekatere česnove spojine namreč lahko povzročijo stimulacijo v želodcu in črevesju, kar lahko zavre izločanje prebavnega soka v prebavnem traktu. Na ta način vpliva na prebavo hrane in poslabša številne simptome hepatitisa, na primer slabost.

Ljudje, ki trpijo zaradi očesnih bolezni

Bolniki, ki trpijo zaradi očesnih bolezni, zlasti tisti z slabim zdravjem, se morajo izogibati tudi česnu. Tradicionalna kitajska medicina pravi, da lahko redno uživanje česna v velikih količinah v daljšem časovnem obdobju poškoduje oči in jetra, lahko pa tudi izgubo spomina, tinitus in druge zdravstvene težave.

Povzeto po: Avaz.ba

Avtor: L.S.

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap