Eurosong (foto.X)
Črna kronikaDogodki in prireditveEvropaSlovenijaSvet

Terorizem: »Teroristi grozijo z detonacijo arene na Švedskem med Evrovizijo 2024«

Islamski skrajneži naj bi “načrtovali bombardiranje” Eurosonga na Švedskem zaradi udeležbe Izraela naslednji teden,  so pred dvema dnevoma poročali  izraelski novinarji po njihovem tajnem obisku mošeje v Malmöju, poročajo britanski mediji.

Po poročanju Daily Maila nameravajo islamski skrajneži naslednji teden bombardirati prizorišče Evrovizije na Švedskem, da bi protestirali proti udeležbi Izraela.

Novinarji  iz Izraela pod krinko  so za izraelski novičarski kanal  med drugim  povedali, da so jim stražarji največje mošeje v Malmöju – mestu gostitelju – povedali, da teroristi načrtujejo napad na areno, kjer bo potekalo petdnevno tekmovanje.  Novinarji, ki se predstavljajo kot muslimanski britanski turisti, trdijo, da jih je varnostnik opozoril, naj se dogodka ne udeležijo.

Izraelski televizijski kanal Keshet 12 je posneti pogovor prijavil organizatorjem dogodka, pa tudi švedski policiji, ki zdaj preiskuje primer.

 

Propalestinski aktivisti so pozvali Evrovizijo, naj Izraelu prepove sodelovanje na tekmovanju zaradi vojne v Gazi, ki je po navedbah Hamasa povzročila več kot 32.000 mrtvih, večinoma žensk in otrok.

Seveda  so zamolčali tisto kar so prej naredili sami Palestinci oziroma Hamasovci.  Igranje žrtve in ogrožanje  miru na več koncev sočasno,  nikoli jim ne bo prineslo tisto kar si najbolj želijo, mir,  sožitje in prihodnost.

Izrael bo na Evroviziji zastopala rusko-izraelska pevka Eden Golan. Evrovizija je prej prepovedala Rusijo, potem ko je februarja 2022 napadla Ukrajino, vendar dovoli Izraelu, da letos tekmuje, kljub temu, da je Golanina pesem povzročila polemike še pred začetkom letošnjega tekmovanja.

Če le premorejo kaj pameti in če želijo svojim ljudem neko prihodnost  se to ne bo zgodilo. Boljše zanj, kaj ne?

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč