Dogodki in prireditveprometSlovenija

Ta vikend pričakovane gneče na cestah (zaradi nedeljskega praznika)

Ta vikend pričakovane gneče na cestah
Za vas piše:
Prometno izjemno obremenjen vikend se je pričel. FOTO: Reuters
Tudi v teh dveh lahko pričakujemo posebej povečan promet v smeri mejnih prehodov s Hrvaško in Avstrijo, daljše kolone in zastoje med mejnimi prehodi. Tudi praznik Marijinega vnebovzetja bo prispeval svoje, gnečo je pričakovati tudi proti Brezjam na Gorenjskem.

Povečan promet je že na primorski avtocesti med Brezovico in Koprom, zastoj pred Karavankami proti Avstriji je dolg že 8 km, v obratni smeri pa 6 km. Kolona v dolžini 4 km je tudi pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški, zastoji pa so že na prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane ter Vinica in Metlika proti Hrvaški.

Nasveti za pot

V skladu z ustaljenimi priporočili na prometnoinformacijskem centru voznikom sporočajo, naj pri prehodu mej izbirajo manj obremenjene mejne prehode, za prehod meje pripravijo vso ustrezno dokumentacijo ter preverijo čakalne dobe na mejnih prehodih, podatke o zastojih ter spremljajo razmere na cestah. Priporočajo tudi, da po načrtujejo v času, ko je možnosti za gnečo in zastoje manj.

Pred odhodom naj tudi preverijo stanje svojega vozila in med potjo poskrbijo za ustrezno številko postankov.

V primeru izrednih dogodkov in nesreč na cestah naj vozniki na cesti ustvarijo reševalni pas, v primerih zastojev pa ostanejo v vozilih in teh ne zapuščajo.

vir: https://www.druzina.si/clanek/ta-vikend-pricakovane-gnece-na-cestah

mib

 

Mogoče vam bo všeč