Slovenija

Največji strateški forum mladih v Mariboru

V Mariboru se je v organizaciji dveh največjih podmladkov strank SDS in NSi, odvijal mladinski strateški forum mladih. z mednarodno udeležbo.

Največji strateški forum mladih v Mariboru

Mladinski strateški forum, je prvi v tako veliki mednarodni obliki in prvi v Maribor, kar je za mesto Maribor izrednega pomena. “S forumom želimo pokazati predvsem sodelovanje in se pogovoriti o ključnih problemih ki tarejo mlade!” je dejal predsednik mariborskega SDM, Luka Simonič. Poleg njega smo pred mikrofon portala povabili še predsednik SDM Dominika Štrakla, poslanca SDS Jureta Ferjana, predsednico Mlade Slovenije Katjo Berk Bevc in obrambnega ministra, ter predsednika NSi mag. Mateja Tonina.

Luka Simonič: “Mladi si upamo, mladi si želimo in mladi si želimo nabirati nove izkušnje!

Mladinski strateški forum je namenjen mladim, ki si želijo boljše prihodnosti z različnimi idejami. Dogodek je organizirala Slovenska demokratska mladina, skupaj z mlado Slovenijo. Med drugim so na forumu, ki je potekal z mednarodno udeležbo, skušali ugotoviti, po kakšni poti gre mladina v prihodnje, kakšno Slovenijo in Evropsko unijo si želimo, Na forumu je tekla beseda o vseh področjih, kjer nastopajo mladi, tako pri podjetništvu, kot vladavini prava in nenazadnje svobodi medijev. “Širši spekter foruma so  različna razmišljanja, različni pogledi, drugačni nazori, s tem da se preko pogovorov in mnenj najdejo skupne rešitve,” pa je dejal gostitelj foruma, predsednik SDM Dominik Štrakl.

Dominik Štrakl: “Iščemo skupne rešitve za vse nas!”

Jure Ferjan: “V Slovenski demokratski stranki imamo mladi posebno mesto”

Matej Tonin: “Na mladih svet stoji in v rokah mladij je tudi prihodnost!” 

Katja Berk Bevc: “Prišli smo do točke, ko lahko pustimo politične delitve ob strani!”

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju. Predvsem pa so si mladi izmenjali poglede na prihodnost in začrtali cilje za prihodnje sodelovanje.

video in montaža: Silvo Farkaš, intervjuji: Mitja Grmovšek

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija