tandem KolesCE
Lokalnoosveščanje potrošnikovSlovenija

Sveža ideja našla pravo mesto: “Tandemski kolesi v Celju dobili čisto petko”

Tako kot se je dalo  naslutiti,  sta tandemski kolesi navdušili ljubitelje kolesarjenja. Od konca septembra, ko so ju kupili in vključili v sistem KolesCE, so jih  uporabniki najeli že 160-krat. V aplikaciji so jima namenili najvišjo možno oceno.

 

Razveseljujoči pa so tudi podatki za ostala kolesa, navadna in električna, ki jih občani in obiskovalci najemajo preko sistema KolesCE. Velja spomniti, da so septembra letos k 22 že obstoječim postajam za izposojo koles dodali 12 novih. Občani so jih s pridom začeli uporabljati in to se seveda pozna tudi na statističnih podatkih. V oktobru s tako na 34 postajah v Celju zabeležili 349 novih registracij in 6298 najemov.

Največ prometa je bilo na postajah Na Zelenici in Bolnica Celje. Kljub nižjim temperaturam je bil oktober četrti najbolj frekventen mesec od vzpostavitve sistema. Najvišja frekvenca najemov koles je bila znova v jutranjih in popoldanskih konicah, kar pomeni, da električna in navadna kolesa sistema KolesCE predstavljajo pomembno, okolju prijazno alternativo drugim oblikam transporta v Mestni občini Celje.

Od jeseni 2018 do konca letošnjega oktobra smo v Celju zabeležili že 138.158 najemov, 11.036 registracij in več kot 190.000 prekolesarjenih kilometrov.

 

Kot kaže da  bod ta plodna  še nekaj časa dajala sadove originalne ideje,  ki je luč sveta v konkretnem smislu zagledala  jeseni 2018.

 

Vane T. Costa

foto:MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno