Evropakoronavirus

Strožji ukrepi za vstop v Nemčijo !!

Od 1. avgusta morajo vse osebe, starejše od 12 let, ki se vračajo v Nemčijo, predložiti dokaze o negativnem testu, cepljenju ali okrevanju po koronavirusu ob vstopu v državo, piše DW.

Ni važno, ali pridete z letalom, vlakom ali avtomobilom. Doslej je obveznost testiranja veljala le za letalski promet. Nemška vlada želi s tem ukrepom preprečiti še večje povečanje števila primerov pred jesenjo – med drugim zagotoviti možnost bolj ali manj normalnega pouka v naslednjem šolskem letu.

Je pa to ukrep, ki ga je skoraj nemogoče nadzorovati. Namestnik predsednika policijskega sindikata GdP Andreas Roskopf, ki je zadolžen za zvezno policijo, pravi, da ni sredstev, ki bi omogočila pravi in ​​popoln nadzor.

Nemčija ima 3.800 kilometrov kopenskih meja in da je zvezna policija odgovorna za železniške postaje in letališča, policijski sindikat vidi tudi praktične težave. Na primer, vlak ICE, ki v Köln prihaja iz tujine, ima med 450 in 920 potniki. Hkrati ima policija na celotni postaji od 25 do 30 policistov.

Tako ali tako so nenehno obremenjeni s številnimi obveznostmi, zdaj pa bi morali še nadzorovati, kdo od potnikov ima test ali potrditev cepljenja – vse v zelo kratkem času. Poleg tega je treba razlikovati, kdo je potnik in kdo je nekoga srečal na postaji.

To je nemogoče – pravi Roskopf in poudarja: “Morda bo mogoče nekatere tu in tam nadzorovati, vendar bo 99 odstotkov ljudi postajo zapustilo brez preverjanja.” Enako velja za zunanje cestne mejne prehode.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa