Matej Mohoric, Bogdan Fink, lIona Stermecki and Andrej Hauptman during press conference of 28th Tour of Slovenia 2022, on April 13, 2022 in Krka, Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida
Dogodki in prireditveSlovenijaŠportTurizem

STO in Eurosport ob dirki Po Sloveniji za še večjo prepoznavnost Slovenije

V poslovni stavbi Krke je danes potekala prva letošnja novinarska konferenca, vezana na organizacijo in izvedbo že 28. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 15. in 19. junijem 2022. Slovenska turistična organizacija (STO) bo v partnerstvu s Kolesarskim klubom Adria Mobil tudi letos zagotovila prenos dirke pod prepoznavnim sloganom »Fight for green« na globalni televizijski mreži Eurosport. STO bo z zakupom oglaševalskega prostora predstavila Slovenijo in turistične destinacije v 238 televizijskih oglasih in 3,2 milijonih prikazov spletnih oglasov na spletnih straneh Eurosporta. Intenzivirane so tudi druge komunikacijske aktivnosti predstavitve Slovenije kot zelene in varne destinacije za odlična aktivna doživetja na kanalih Eurosport.

Ilona Stermecki STO Po Sloevniji 2022, Foto: Vid Ponikvar / Sportida

Ilona Stermecki, mag. mark. in prod., v.d. direktorja STO je na novinarski konferenci izpostavila ključne aktivnosti STO ob letošnji dirki Po Sloveniji: »Slovenija je v svetu vse bolj prepoznavna tudi zaradi odmevnih športnih dogodkov, med katere se uvršča tudi dirka Po Sloveniji. Slovenska turistična organizacija pri dirki sodeluje že peto leto zapored, saj dirka pomeni odlično priložnost za predstavitev lepot Slovenije in destinacij, skozi katere vodi trasa dirke ter aktivnih doživetij, ki jih naša dežela obiskovalcem nudi. Slovenska turistična organizacija bo ob letošnji dirki na kanalih Eurosporta izvedla kampanjo z 238 televizijskimi oglasi, 3,2 milijona prikazi oglasov na eurosport.com, vsebinskimi prispevki o Sloveniji na spletnih straneh ter objavami na družbenih omrežjih tega medijskega velikana. Zaradi neposrednega televizijskega prenosa dirke na Eurosport 1 v skupnem trajanju 10 ur in RTV Slovenija in oglaševanja na Eurosportu tudi letos pričakujemo izjemno medijsko pozornost tuje in domače javnosti za dirko, kar predstavlja priložnost za promocijo Slovenije kot odlične destinacije za aktivni oddih v trajnosti zavezani deželi, kar dodatno poudarja tudi slogan Boj za zeleno oz. Fight for green. Na Slovenski turistični organizaciji kolesarjenju kot enemu ključnih produktov aktivnih doživetij namenjamo posebno pozornost, še posebej v luči osrednje dvoletne promocijske tematike aktivnih doživetij na prostem in športnega turizma. Ponosni smo, da med ambasadorje slovenskega turizma, s katerimi krepimo prepoznavnost Slovenije kot dežele aktivnega oddiha in vrhunskih športnikov, uvrščamo tudi najboljša kolesarja na svetu, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča.«
.

 

 Letošnja »zelena pentlja« ponovno z gledalci. In hvala bogu, dabo to tako

Tudi letošnja dirka bo trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 823 kilometrov, pa se bo pomerilo skupno 18 ekip.

Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji, je ob novinarski konferenci izpostavil: “Pred nami je novih pet etap kolesarske dirke Po Sloveniji.  Raznovrstne trase, ki pokrivajo velik del Slovenije, se bodo zvrstile od Nove Gorice, kjer je start letošnje dirke, do tradicionalnega cilja v Novem mestu, ki bo letos nekoliko drugačen.  Veseli me, da na dirki nastopajo nekateri najboljši na svetu. Poleg ostalih bi želel omeniti  imena, kot sta Matej Mohorič, zmagovalec spomladanske klasike Milano – San Remo, in Tadej Pogačar, trenutno vodilni kolesar svetovne kolesarske lestvice, ki bosta skušala v močni konkurenci osvojiti zeleno majico. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem partnerskim destinacijam, ki so pristopile k projektu, pokroviteljem, donatorjem in seveda navijačem – upam, da se vidimo ob trasi v enakem številu kot v lanskem letu. Obenem velika zahvala vsem v organizacijskem odboru za dosedanje delo, ter vsem, ki nam pomagate ustvarjati to enkratno športno prireditev, ki navdušuje tako s kolesarskimi boji kot z enkratno kuliso zelene Slovenije. Se vidimo 15. junija v Novi Gorici, ko se bo znova začele kolesarski boj na dirki Po Sloveniji 2022.

 

Prenos dirke bo potekal na kanalih Eurosport. Multimedijski velikan Eurosport Group mesečno doseže 205 milijonov ljudi po vsem svetu (preko TV kanalov, spleta, aplikacij in družbenih omrežij). Izredni doseg TV mreže Eurosport ga uvršča med najbolj gledane mednarodne televizijske kanale, tudi pred kanale kot sta CNN in BBC. V živo bo dirka dnevno predvajana  v skupnem trajanju najmanj 10 ur (ca 2 uri na dan), prenašana pa bo tudi na Eurosportu.

Vir.STO&VTC

Foto:Vid Ponkvar-Sportida

Mogoče vam bo všeč