LokalnoSlovenijaŠport

Štajerski »Niki Lauda« po avtocesti vozil 220 km/h !!

V sobotnih popoldanskih urah  so na avtocesti med Celjem in Dramljami  policisti PU Celje obravnavali  športno divjaško razpoloženega udeleženca na odprtih cestnih površinah avtoceste.

Obravnavali so  voznika osebnega vozila, ki je vozil 220 km/h in s svojo vožnjo ogrožal tako sebe kot ostale udeležence cestnega prometa. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi  0,32  promilov  alkohola. Neodgovorno ravnanje ga bo stalo 1.200 € in devet  kazenskih  točk.  Glede na  izjemno  visoko  prekoračitev dovoljene hitrosti  bi  bile  posledice  v primeru povzročitve prometne nesreče lahko izjemno hude. Ali je imel ob sebi še nekoga pred katerem ali katero se je moral ali želel izkazati kot nekdo,  ki zna pritisniti  na plin do konca, policisti ne poročajo.

Povedo pa vsem  voznikom oziroma jih  znova opozarjajo, naj bodo pri vožnji odgovorni, spoštljivi do ostalih  udeležencev  cestnega  prometa  in  naj spoštujejo cestno prometne predpise.  Le  na ta način bo lahko vsak od nas doprinesel k večji varnosti cestnega prometa. Pa lepo se bodo imeli, ko bomo prišli na želeni cilj.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno