Vir: Avaz.ba
V fokusuZdravjeŽivljenje

Najboljša hrana za ljudi, ki veliko sedijo !!

Če zaradi službe v službi preživite dobršen del dneva, se zagotovo zavedate, da dolgotrajno sedenje na vašem telesu pušča nezdrave posledice. Med dolgim ​​sedenjem se poveča občutek lakote, zviša se raven sladkorja v krvi, a tudi krvni tlak. Vse to lahko do neke mere rešimo s primerno hrano.

Okrepite imuniteto

Ananas – poleg banan je ananas eno najbolj priljubljenih tropskih sadežev. V njem se skriva veliko vitalnih snovi. Najprej bromelain, encim, ki pospeši presnovo in deluje protivnetno. Poleg tega en del ananasa pokriva celotno dnevno potrebo po vitaminu C, ki bo še okrepil vaš imunski sistem.

Oljčno olje – oljčno olje je zelo zdravo, saj zmanjšuje vnetne procese v telesu in zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja.

Kurkuma – kurkuma je znana po svoji intenzivno oranžni barvi in ​​ima odličen učinek na celo telo. Ta začimba med drugim deluje za zdravljenje vnetij in zaščito pred Alzheimerjevo boleznijo.

Vsak dan bi morali pojesti vsaj malo kurkume, če dlje časa sedite v službi in se z vadbo ne ukvarjate redno.

Mišične celice

Jagode – Izberete lahko jagode, ribez, borovnice. Majhne vitaminske bombe z redno uporabo zmanjšujejo vnetne procese v telesu zaradi flavonoidov, ki jih vsebujejo. Poleg tega je to sadje odlično za prebavo, krepi obrambne mehanizme telesa in pospešuje metabolizem.

Avokado – Njegove nenasičene maščobne kisline mišične celice dojemajo kot zdrave in se borijo z maščobo okoli trebuha.

Ribe in oreški

Losos ali jegulja te ribe vsebuje omega 3 maščobne kisline, ki jih telo ne more proizvajati samo. Bistvene maščobe so pomembne za številne procese: na primer za presnovo in proti vnetjem. Orehi vsebujejo tudi omega 3 maščobne kisline, mandlji pa vsebujejo veliko antioksidantov vitamina E. Po trenutnih študijah je 60 gramov mandljev na dan dovolj, da se zaščitite pred diabetesom in boleznimi srca in ožilja.

Avtorica: A.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:V fokusu