Slovenija

Sta dva nevarna ilegalna migranta v Sloveniji?

Po navedbah in objavi Jutarnjega lista na njihovi spletni strani (vir) je policist PU karlovaškega področja Prilišća v občini Netretić v samoobrambi streljal na nasilnega migranta. 

Novinarji Jutarnjega lsita so izvedeli, da je migrant, ki je nelegalno prišel na Hrvaško želel na enak način nadaljevati pot v Slovenijo. Ilegalni prehod čez hrvaško-slovensko mejo pri mejnem prehodu Prilišće – Žuniči mu je policist želel preprečiti, zato ga je migrant napadel. Policist je z opozorilnim strelom v tla preprečil napad. Napadalec se sedaj nahaja pod nadzorom policije in zoper njega poteka kriminalistična preiskava. PU Karlovačka bo o vsem dogajanju preko dneva še dala obvestilo za javnost. 

Slovenska in hrvaška policija še vedno iščeta tri ilegalne migrante, dva naj bi po poročanju hrvaških medijev vstopila v Slovenijo, prijeti ilegalni migrant iz Irana namreč ni bil sam, kakor poroča  Večernji list.  Dva sta že odšla v Slovenijo, dvema je policist skušal preprečiti prehod meje. Pozval ju je, naj se ustavita in se uležeta na tla. Migranta sta ukaz zavrnila, eden od njiju pa je s kolom, ki ga je imel v roki, napadel policiste. Zato je eden od policistov streljal v tla. “Prvi strel migranta ni odvrnil od poskusa napada, ustavil se je šele po drugem strelu,” je izjavo načelnika karlovške policijske uprave Josipa Čelića pri mejnem prehodu Prilišće-Žuniči povzel Večernji list. Trije ilegalni migranti iz te skupine so torej na begu: dva sta že v Sloveniji, tretjega policisti lovijo.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija