PU Celje-Inšpektor Milan Vogrinec
Črna kronikaLokalnoSlovenija

Športni strelec končal partnerkino in svoje življenje na najslabši možni način, z umorom in samomorom

Kot smo že poročali, so na PU Celje včeraj  ob  15. uri iz  Regijskega centra za obveščanje  bili obveščeni, da je  v  stanovanjski  hiši  na območju Policijske postaje Šentjur, prišlo do streljanja. Regijski center je obvestil občan.

Ogled  kraja  dejanja  so  v  sodelovanju s policisti opravili kriminalisti Sektorja  kriminalistične  policije   PU  Celje.  Udeležili  sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Prve ugotovitve kažejo, da je  61-letni  moški,  v  dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izven zakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe. Dejanje se je zgodilo v notranjosti hiše. Po do zdaj znanih podatkih ni ugotovljeno, da je bila neposredno pred umorom ali ob samem dejanju umora, prisotna tretja oseba.

Novinarska konferenca pred PU Celje

Pri  ogledu  so  našli  in odvzeli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja  in  več  nabojev. Za vse zaseženo(šest dolgocevnih pušk) orožje, razen za orožje, ki ga je uporabil  pri  storitvi kaznivega dejanja, je 61-letnik imel orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja. Storilec umora in samomora je bil športni strelec pri SD Rifnik, ki je dejansko na območju zaselka kjer se je zgodila ta družinska tragedija.

V  omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega  dejanja  umor,  po  116.  členu  Kazenskega zakonika -1 ter suma storitve  kaznivega  dejanja  nedovoljena  proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307- členu Kazenskega zakonika-1.

Med   osumljencem   in  žrtvijo  do sedaj ni bilo nikoli  nobene obravnave povezane  z nasilnimi  dejanji med zdaj že pokojnima partnerjema. Tudi glede motiva zaradi česa je prišlo do tako terminalne, dokončne situacije v kateri sta ugasnili dve življenji, se preiskovalci se  intenzivno  ukvarjajo s tem.

Vane T. Costa

Foto: vtc

Mogoče vam bo všeč