Ženska rokometna reprezentanca Slovenije gre v drugi del tekmovanja (foto euroEHF2022)
EvropaLokalnoSlovenijaŠport

Šport: “Dvorana Zlatorog kraj srečnega imena za ženski rokomet pri nas. Slovenija gre naprej””

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji, v skupini ki igra tekme  v Celju premagala Srbijo s 27:24 (13:15) in se prebila v drugi del tekmovanja.

V Dvorni Zlatorog kjer se je zbralo več   kot 3000 gledalcev so se  z rokometašicami Srbije pomerile v zadnjem krogu skupine B. Zaostanek  naših deklet iz prvega polčasa so spremenile in spreobrnile  sebi v prid in si priigrale zasluženo napredovanje v drugi del tekmovanja.

Domače, slovenske  rokometašice zavoljo pomembnosti tekme uvodoma niso blestele, tu in tam so se prikradle tudi napake v vseh elementih igre, a bojevitost je bila na najvišji možni ravni. Prednost iz prvega dela tekme kjer ni bilo sproščene in zelo kreativne igre se je ob vztrajnosti in bojevitosti rokometašic, ki so zastopale našo državo, se je spremenila v lepo zmago in kot rečeno  v napredovanje.

Kot zanimivost,  v naši reprezentanci je igrala Tamara Mavsar, življenjska sopotnica selektorja, Uroša Bregarja, ki je pred prevzemom vodenja srbske  ženske rokometne reprezentance vodil najbolj  uspešnejšo  slovensko žensko ekipo Krim Mercator.

V slovenski izbrani vrsti je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Elizabeth Omoregie s šestimi goli, Ana Gros je prispevala pet, Tija Gomilar Zickero pa štiri gole.

Drugi del tekmovanja se nadaljuje v Ljubljani.

Celje tako kot vedno opravilo  vlogo gostitelja  in organizatorja  z odliko.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa