foto. Edi Einspiler-MOC)
LokalnoSlovenijaŠportV fokusu

Šport: »Celje tudi lani s svojimi dosežki dokazalo, da je najbolj športno mesto v Sloveniji.«

Na sinočnji 55. prireditvi Športnik leta v Celju, ki jo pripravlja Športna zveza Celje, je  v veliki dvorani Narodnega doma športnice in športnike, trenerje, športne delavce in goste nagovoril tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač.  Ob tem je celjskim športnikom čestital za številne odlične dosežke v minulem letu, se jim zahvalil za njihov prispevek pri promociji Celja kot športnega mesta in jim zaželel veliko uspeha tudi v tem letu.

 

»Ta prireditev vsako leto na tem mestu poveže celjsko športno javnost in mestu ter svetu okoli nas vsakič znova da vedeti, da smo najbolj športno mesto v Sloveniji. Tudi minulo leto je prineslo veliko izjemnih uspehov in dosežkov za celjski šport. Ob izjemnih športnih dosežkih velja še dodati, da smo v Celju izjemni pri delu z mladimi selekcijami in pogoni, ki so tisti pogoj in porok za dolgoročno delo v vrhunskem športu,« je povedal župan Matija Kovač.

 

Matija Kovač, župan MOC(foto: Edi Einspiler-MOC)

Ob tem je poudaril, da se je treba zavedati, da je Mestna občina Celje s svojo vlogo in z zavedanjem poslanstva, ki ga ima pri skrbi za šport v mestu, za razvoj naših športnikov, za vzdrževanje izjemno razvejane športne infrastrukture, v preteklosti prispevala svojo delež in to na zelo visoki ravni.

 

»Tudi letos se bomo potrudili in kljub zahtevnim proračunskim časom poskrbeli, da bodo sredstva, ki so namenjena športu. na ravni kot doslej in da bodo zagotovljeni pogoji za dobro delo in rezultate kot v preteklosti. Čakajo nas izzivi na področju športne infrastrukture, kar nekaj je pobud, idej in želja. Zavedamo se, da vsega ne bo mogoče urediti čez noč, vsekakor pa so pri nas volja, zaveza in prepričanje, da so cilji s skupnim delovanjem dosegljivi,« je še sklenil župan Matija Kovač.

Le tako vemo da mesto živi. In kar se športa tiče, to zagotovo drži!

Vir.MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno