Celjska koča (foto ZPO)
LokalnoSlovenijaTurizemV fokusu

Zaključek razpisa za oddajo hotela Celjska koča v najem. Brez epiloga!?

V petek, 27. 1. 2023, se je iztekel rok za prijavo na razpis »oddaja objekta Celjska koča v najem«. Na objavljen razpis družba ZPO Celje kljub izkazanemu interesu ni prejela nobene prijave.

Skladno z veljavno pogodbo o najemu ter odpovednim rokom, ki ga ima dosedanji najemnik, Celjska koča trenutno nemoteno obratuje, kar velja tudi za smučišče.

Na ponovljen  razpis za najem Hotela Celjska koča, ki se je iztekel v petek 27. januarja, kljub izkazanemu interesu ni prispela nobena ponudba. Kljub  spremembam in nižanjem najemnine Družba ZPO in celjska občina bosta zato začrtali nadaljnjo strategijo delovanja Celjske koče. Ta trenutno obratuje nemoteno, prav tako tamkajšnje smučišče, so danes sporočili s celjske občine. To je za enkrat dovolj pa vendarle premalo.

Kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

Za enkrat vzdrževanje  stanja. Prekategorizacija je ena od nujnih posegov v status. Kasneje dogovor o utrditvi mesta objekta, lokacije v shemo ki bo aktualna 12 mesecev na leto.  Zadeva je vredna življenja v njej ob njej in za samo Celje. In  končno ustaviti to neinventivno »žongliranje«.

Vane T. Costa

vir: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno