Tatvina v trgovini( foto: puc)
Črna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenija

Spodrezana kradljiva krila celjskemu tatu: “23-letni Celjan zaradi najmanj 30-ih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ostal v priporu”

V zadnjih treh mesecih je policija v Celju obravnavala  povečano število tatvin, velikih tatvin, roparskih tatvin in drugih premoženjskih kaznivih dejanj.

Kot pravijo na PU Celje,   je bila posledica tega, da je sredi septembra lani, s pripora na prostost prišel 23-letni Celjan, odvisnik od prepovedanih drog, ki denar za nakup le teh, pridobiva  izključno z izvrševanjem kaznivih dejanj. In krivulja s je strmo dvignila navzgor.

Počival ni ravno dolgo. Kmalu zatem  ko je bil izpuščen na prostost je začel s tatvinami, nadaljeval z vlomi ter dejanja stopnjeval do roparskih tatvin in groženj. Pri dejanjih je običajno uporabljal silo ter v nekaterih primerih oškodovance lažje poškodoval. 23-letnik je tokrat osumljen storitve štiriindvajsetih tatvin, treh velikih tatvin, dveh roparskih tatvin ter grožnje.

Osumljeni je v trgovinah najpogosteje kradel žganje, parfume, suhomesnate izdelke in električno orodje. Hitro »vnovčljive« produkte,  ki se dajo konvertirati v denar in kasneje do »prepotrebne« droge. Izpred trgovin, hiš in stanovanjskih blokov pa električne skiroje. Materialna škoda, ki jo je povzročil lastnikom, znaša dobrih 8.000 €.

Tatvina skiroja(Foto: puc)

Celjski policisti so 23-letnika s kazensko  ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu  je odredila pripor. Na toplem bo,  do prvega bolj toplega pomladnega »piša«. Upajmo da bo deležen kakšnega bolj otipljivega vzgojnega ukrepa ali pa daljše odsotnosti od njegovega »poligona« za delovanje.

Vane T. Costa

vir in foto: puc

 

Mogoče vam bo všeč