slika j simbolična (Foto pixabay )
Črna kronikaLokalnoprometSlovenija

Šopirjenje in napihovanje lastnega ega, ki se ne splača: »Motorist pri omejitvi hitrosti 50km/h vozil 92 km/h in pod vplivom alkohola«

Policisti Postaje prometne policije Celje so 30.7.2022 nekaj pred 21. uro pri izvajanju meritev hitrosti izven naselja Spodnje Stranice, kjer je bila hitrost vožnje s postavljenim prometnim znakom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku motornega kolesa, kar 92 km/h. Zaradi opisanega ga je policist s predpisanimi znaki pričel ustavljati, vendar 34 letni motorist prepisanih znakov ni upošteval, ter ni ustavil vozila, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Frankolovega. Policista sta zapeljala za njim in ga s službenim vozilom ustavila. Ob tem sta ugotovila, da je vozil močno pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0.93 mg/l alkohola v izdihan zraku.

Lepo je biti »razpoložen« na lastno škodo in  kumulativno nabijati zneske zaradi prekrškov,  vendar nikoli na škodo varnosti drugih udeležencev v prometu. Ta razpoloženi »Rossi« se bo še dolgo praskal tam kjer ga ne srbi, po prazni denarnici pa  zagotovo.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, mu je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške. Za storjene prekrške je predpisana globa v skupni višini 1900 € in 26 kazenskih točk. Slednje pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Nauk: “Če hočeš uživati v eno  početje, opusti tisto, ki  ne gre  skupaj z drugim. Če pa ne pripravi denarnico za plačilo astronomskega zneska za kazen.«

P.S. Podpiše naj  pogodbo z najugodnejšo taksi službo za prevoze na dogodke.

Vane T. Costa

foto: Pixabay.free

 

Mogoče vam bo všeč