koronavirusSlovenijaZdravje

Šole in vrtci se s ponedeljkom odpirajo. Dijaki po sistemu C!

Vlada je na dopisni seji sklenila, da se v ponedeljek, 12. aprila, otroci vrnejo nazaj v vrtce, učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pa v šole.

Šole in vrtci se s ponedeljkom odpirajo

“To zavezo smo vam dali pred dobrim tednom dni pred ustavitvijo javnega življenja in jo danes izpolnjujemo,” je na novinarski konferenci dejala ministrica Simona Kustec.

Dodala je še: “Vračanje v vrtce ter osnovne in srednje šole bo naslednji teden potekalo na način izvedbe in organizacije pouka kot pred zaprtjem. To pomeni, da se vsi učenci vrnejo v osnovne šole, dijaki pa v srednje šole po modelu C, kar pomeni, da se v šolah po razredih tedensko izmenjujejo. Dijaki četrtih letnikov bodo v šolah celoten čas.” Dijaški domovi bodo zopet odprti že to nedeljo, ko bo začel danes sprejeti odlok tudi veljati, je še navedla ministrica.

Popoldne se bo sicer na Brdu pri Kranju z vlado sestala svetovalna skupina ministrstva za zdravje in pretresala ostale ukrepe na t. i. semaforju.

Po predlogu svetovalne skupine bi bilo v rdeči fazi omogočeno gibanje na prostem tudi med 22. in 5. uro, in sicer individualno ali za več članov istega gospodinjstva. Poleg tega so po neuradnih informacijah predlagali, da naj se v oranžni fazi odprejo gostinske terase po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in da maske na prostem ne bi bile več obvezne, razen če ne bi mogli ohranjati dvometrske medsebojne razdalje.

PM

Mogoče vam bo všeč