Minister dr. Logar z zunanjim ministrom Katarja šejkom Al Tanijem foto MZZ)
SlovenijaZunanja politika

Slovenski zunanji minister dr. Logar na obisku v Dohi o dvostranskem sodelovanju med Slovenijo in Katarjem

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v Dohi srečal s podpredsednikom vlade in ministrom za zunanje zadeve Katarja šejkom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem, ki je bil novembra lani na obisku v Sloveniji. Minister dr. Logar je opravil tudi vljudnostno srečanje z emirjem Katarja šejkom Tamimom Al Tanijem. V ospredju pogovorov je bilo poglabljanje sodelovanja med državama.

 

Minister dr. Logar je opravil tudi vljudnostno srečanje z emirjem Katarja šejkom Tamimom Al Tanijem.(Foto MZZ)

Obisk v Katarju je minister dr. Logar začel z vljudnostnim srečanjem z emirjem Katarja Tamimom Al Tanijem, na katerem je poudaril, da so se prijateljski odnosi med Slovenijo in Katarjem v zadnjem obdobju okrepili, predvsem po obisku zunanjega ministra šejka Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija v Sloveniji novembra 2021.

Minister dr. Logar in katarski zunanji minister Al Tani sta se strinjala, da obstaja med državama neizkoriščen potencial, predvsem na različnih področjih gospodarskega sodelovanja. Razpravljala sta tudi o regionalnih temah, s poudarkom na razmerah v Afganistanu in Iranu. Prav tako sta obravnavala dogajanje na vzhodu Evrope.

Minister dr. Logar je sogovornikoma predstavil še kandidaturo Republike Slovenije za nestalno članstvo v Varnostnem svetu Združenih narodov za obdobje 2024-2025.

vtc

vir in foto:MZZ

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija