Dogodki in prireditveFilatelijaVeč

Slovenska znamka v bloku – rjavi medved je osvojila prvo mesto

Slovenske poštne znamke ponovno dokazale, da sodijo v sam svetovni vrh Slovenske poštne znamke pišejo zgodbe o naši državi in jo predstavljajo v svetu. Mnoge mednarodne nagrade in priznanja dokazujejo, da sodijo slovenske poštne znamke z odličnimi oblikovalskimi rešitvami in ilustracijami, tehnikami tiska ipd. v sam svetovni vrh.

5. novembra 2020 je organizacijski odbor za podeljevanje nagrad Nexofil v Madridu razglasil zmagovalce natečaja za najlepšo znamko na svetu.
Natečaj organizira v sodelovanju s filatelističnimi zvezami iz Evrope in Amerike ter ob podpori španskega ministrstva za infrastrukturo Grupo Nexo.

Tokrat so v 11-ih različnih kategorijah tekmovale znamke, izdane leta 2019. Slovenska znamka v bloku z motivom rjavega medveda je osvojila prvo mesto v kategoriji »Najlepša znamka v bloku«. Znamko je ilustriral in oblikoval Zlatko Drčar.

 

Letos zaradi izrednih razmer sicer ni bilo svečanosti, na kateri običajno podeljujejo nagrade, a tudi nagrada, prejeta po pošti, bo imela enako težo in vrednost med osvojenimi nagradami slovenskih poštnih znamk.

vir: www.posta.si

mib

 

Mogoče vam bo všeč